Now Reading:
Nova radna mjesta, sadržaji i ponuda: u „VARTEKS kvart” stiže prvi S-PARK u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Nova radna mjesta, sadržaji i ponuda: u „VARTEKS kvart” stiže prvi S-PARK u Hrvatskoj

Potpisivanjem ugovora o izgradnji kružnog toka u Zagrebačkoj ulici između Grada Varaždina, Varteksa i austrijskog investitora SES Spar European Shopping Centers započinje projekt „VARTEKS kvart – urbana regeneracija” kojeg je Vlada Republike Hrvatske proglasila strateškim investicijskim projektom.

Naime, kako je pojašnjeno na konferenciji za medije u petak sjeveroistočni dio stare tvornice postat će S-PARK Varaždin, centralni dio revitaliziranog VARTEKS kvarta. To će ujedno biti i prvi S-PARK u Hrvatskoj.

Maloprodajni park sagradit će se na zemljištu veličine 50.000 kvadrata, a prvi i najznačajniji korak u ovoj investiciji upravo je ugovor o izgradnji kružnog toka. Očekuje se da će kružni tok biti gotov do proljeća iduće godine, nakon čega kreće izgradnja maloprodajnog parka čije je otvorenje predviđeno za jesen 2024. godine.

Da je ovo itekako značajna investicija za Grad Varaždin potvrdio je i gradonačelnik Neven Bosilj koji je naglasio kako ovo neće biti samo još jedan trgovački centar u gradu, već revitalizacija vrlo vrijednog prostora koji je izgubio svoju gospodarsku namjenu.

– Nama Varaždincima važno je da će arhitektonsko uređenje u potpunosti uvažavati našu industrijsku baštinu i brend koji je svojevrsni simbol Varaždina, a stvarao se godinama od nekadašnjeg Tivara do današnjeg Varteksa. Smatramo neophodnim i podržavamo regeneraciju tog vrijednog prostora jer je u funkciji očuvanja radnih mjesta i zadržavanja proizvodnje u Varteksu – rekao je Bosilj dodavši kako prvi S-PARK u Hrvatskoj znači i otvorenje novih radnih mjesta, pružanje bolje ponude i novih sadržaja u Varaždinu.

S-PARK će biti zamišljen kao moderan, kvalitetan regionalni maloprodajni park s velikim trgovinama, uključujući i prvi INTERSPAR u Varaždinu te druge maloprodajne, uslužne i prehrambene objekte. S obzirom da će biti dio VARTEKS kvarta kulturna baština i povijest ovog dijela grada bit će inspiracija za dizajn S-PARK-a.

tklopotan / www.sjever.hr
10.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.