Now Reading:
Čak 8 učenika iz Srednje škole Krapina svoje obrazovanje završilo besprijekornim uspjehom – zamjenica Petek: Ovo je dokaz da su naše škole zaista kvalitetne!
Full Article 3 minutes read

Čak 8 učenika iz Srednje škole Krapina svoje obrazovanje završilo besprijekornim uspjehom – zamjenica Petek: Ovo je dokaz da su naše škole zaista kvalitetne!

Posebno svečano bilo je u petak u Krapini. Naime, u Srednjoj školi Krapina održana je podjela svjedodžbi učenicima, a one najbolje koji su sve razrede svog srednjoškolskog obrazovanja završili s prosjekom 5,0 Krapinsko-zagorska županija već je tradicionalno nagradila novčanim iznosom od 2.000 kuna.

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek koja je naglasila kako im je zadovoljstvo na kraju svake školske godine prisustvovati podjeli svjedodžbi učenicima završnih razreda.

-To je prilika da izrazimo veliku zahvalnost i čestitke svim učenicima koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili s 5,0. Nije jednostavno u svim razredima srednje škole postići odličan uspjeh, a kad je to odličan iz svih predmeta, to znači veliki trud, zalaganje i ljubav prema znanju, školi i struci – rekla je Petek.

Inače, broj učenika koji cijelo svoje srednjoškolsko obrazovanje završavaju s prosjekom od 5,0 iz godine u godinu raste, a ove godine ih je 18-ero. Osmero maturanata je iz Srednje škole Krapina, troje iz zabočke Gimnazije Antuna Gustava Matoša, troje iz Srednje škole Oroslavje, dvoje iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka te po jedan iz Srednje škole Pregrada i Srednje škole Zlatar.

-To znači da su naše škole zaista kvalitetne, da u njima rade kvalitetni učitelji i profesori te da u njima učenici imaju mogućnost i priliku sve svoje potencijale iskoristiti i postići ovako velike, lijepe uspjehe – naglasila je Petek čestitavši im i poželjevši puno sreće na državnoj maturi, u odabiru fakulteta, kao i na tržištu rada.

Posebne čestitke zamjenica Petek uputila je jednoj vrijednoj učenici koja je završila dvije srednje škole, srednju glazbenu školu te zabočku gimnaziju i u obadvije postigla 5,0 uspjeh.

Ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan istaknuo je kako je njihovu školu ove godine završilo ukupno 168 učenika. Inače, Srednja škola Krapina učenicima nudi četverogodišnji gimnazijski i strukovni program, a ima i dva razredna odjela trogodišnjeg strukovnog programa.

-To su učenici iz programa gimnazije, strukovnih područja elektrotehnike, strojarstva, osobnih usluga i CNC operateri. Drago mi je što možemo konstatirati da smo još jednu generaciju doveli do kraja – rekao je Rozijan te dodao kako dodjeljuju nekoliko kategorija nagrada.

Nagradu su dobila 64 učenika, osmero koji su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje s 5,0, 13 koji su srednju školu završili s odličnim uspjehom i njih 43 učenika koja su sudjelovala na natjecanjima, smotrama, susretima i u promociji kulturne i javne djelatnosti škole.

tklopotan / www.sjever.hr
10.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.