Now Reading:
Lugar i preprodavač drva završili iza rešetaka
Full Article 2 minutes read

Lugar i preprodavač drva završili iza rešetaka

drva

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Općinskim državnim odvjetništvom u Čakovcu, proveli kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom i 41-godišnjakom s područja Međimurske županije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem prikupljena su saznanja da je 41-godišnjak, kao zaposlenik trgovačkog društva s područja grada Čakovca (lugar), suprotno Zakonu i internim aktima društva, od početka travnja 2021. godine do 25. veljače 2022. godine, a na prethodno traženje i u dogovoru s drugim 41-godišnjakom, omogućio mu da, za obećanu novčanu naknadu, u ukupno 12 navrata sa šumskog područja, kojim upravlja trgovačko društvo, protupravno odvozi ogrjevnu drvnu masu koju je većim djelom dalje preprodavao krajnjim kupcima. Za uslugu je primao novčani iznos od 100,00 kuna po neevidentiranom i protupravno prisvojenom kubnom metru ogrjevne drvne mase, odnosno primio je najmanje 20.400,00 kuna za protupravno prisvojenu ogrjevnu drvnu masu u svih dvanaest evidentiranih događaja. Kako bi prikrio protupravno prisvajanje drvne mase, izrađivao je potrebnu dokumentaciju u koju je unosio neistinite podatke.

Nezakonito prisvojenu ogrjevnu drvnu masu 41-godišnjak je naknadno preprodavao te stekao nepripadnu imovinsku korist od najmanje 94.656,00 kuna, a što je znao i 41-godišnji lugar.

Tijekom dana obojica 41-godišnjaka su predana pritvorskom nadzorniku.

Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te krivotvorenja isprave, protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

foto: ilustracija

www.sjever.hr
10.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.