Now Reading:
DOBRI POKAZATELJI? Prema izvozu i broju zaposlenih poduzetnici iz Varaždinske županije među najuspješnijima u Hrvatskoj, ali….
Full Article 2 minutes read

DOBRI POKAZATELJI? Prema izvozu i broju zaposlenih poduzetnici iz Varaždinske županije među najuspješnijima u Hrvatskoj, ali….

poduzetnici

Prema najnovijem izvješću FINA-e o poslovnim rezultatima hrvatskih poduzetnika po županijama, među najuspješnijima prema izvozu i broju zaposlenih su i poduzetnici iz Varaždinske županije.

I dok su najveću dobit lani ostvarile tvrtke iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a poduzetnici iz Vukovarsko-srijemske županije ostvarili najveći izvoz, najveći broj poduzetnika imale su Splitsko-dalmatinska i Istarska županija. Nakon Splitsko-dalmatinske županije koja je prva prema broju zaposlenih, a najveće prosječne plaće imali su zaposlenici u poduzećima u Zagrebačkoj županiji.

Prema pokazatelju ekonomičnosti poslovanja, prvi su poduzetnici Karlovačke županije, drugi su poduzetnici Zadarske, a treći poduzetnici sa sjedištem u Krapinsko-zagorskoj županiji.

No broj poduzetnika nije izjednačen s brojem zaposlenih. Najviše ih je zaposlenih, nakon Zagreba, bilo kod poduzetnika u Splitsko-dalmatinskoj, Zagrebačkoj, Primorsko-goranskoj, Istarskoj te Varaždinskoj županiji.

Najbolja prosječna mjesečna primanja imali su zaposleni u Zagrebu, oko 7,3 tisuće kuna, pa Zagrebačkoj županiji blizu 6,5 tisuća kuna i Koprivničko-križevačkoj 6,25 tisuća kuna.

Varaždinska županija prošle je godine imala 4.506 poduzetnika prema čemu se našla na 8. mjestu u Hrvatskoj. Oni su zapošljavali preko 44 tisuće ljudi, a prosječna mjesečna neto plaća iznosila je 5.646 kuna prema čemu je tek na 13. mjestu. Poduzetnici iz Varaždinske županije u protekloj su godini ostvarili preko 31 milijun kuna prihoda i preko 10,8 milijuna kuna izvoza po čemu je na visokom 4. mjestu.

www.sjever.hr / zupan.hr
02.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.