Now Reading:
Nezavisna lista Matija Posavec, HNS, HSLS, Demokrati i HDSS traže razrješenje Darka Zvera – “Kap koja je prelila čašu bio je njegov sramotan istup na svečanosti Dana grada”
Full Article 2 minutes read

Nezavisna lista Matija Posavec, HNS, HSLS, Demokrati i HDSS traže razrješenje Darka Zvera – “Kap koja je prelila čašu bio je njegov sramotan istup na svečanosti Dana grada”

Klub vijećnika u Gradskom vijeću Grada Čakovca MP – Nezavisna lista, HNS, HSLS, Demokrati, HDSS, putem priopćenja oglasili su se vezano uz pokretanje postupka razrješenja predsjednika Gradskog vijeća Grada Čakovca Darka Zvera.

Kako navode u priopćenju, iako su na početku mandata u najboljoj namjeri dogovorili suradnju s Darkom Zverom tijekom proteklih godinu dana, s njegove su strane nailazili na zid, ultimatume i negiranje činjenica.

– Od gospodina Zvera postavljani su često nerealni i nemogući zahtjevi bez davanja mogućnosti postizanja kompromisa oko važnih pitanja. Zbog samovoljnih poteza koje g. Zver radi na Gradskom vijeću, a posebice bezidejnost i stalno ponavljanje populističkih tema, zaključili smo da ovakva suradnja više nema smisla, te ona više nije u interesu građana našega Grada – napisali su u priopćenju.

Kroz priopćenje progovorili su i o konkretnim problemima s kojima su se suočavali, pa tako navode kako Zver na sjednici Gradskog vijeća održanoj prije dva mjeseca nije dozvoljavao nadopunu urbanističkog plana Grada Čakovca, te se isto tako protivio i davanju poticaja za kupnju starih napuštenih kuća u mjesnim odborima koje ima većina međimurski općina, iako prethodno nije imao nikakvih primjedbi za uvrštavanje tih istih poticaja u proračun za 2022. godinu.

Nadalje navode, kako je davao prijedloge za funkcioniranje Grada koji su se odnosili na poticanje novog kreditnog zaduženja, iako nije nimalo proučio sam postupak i način kako se to ostvaruje, a predlagao je i ulazak u javno privatno partnerstvo, ali bez konkretnih informacija o kojim objektima se radi koji bi ušli u takvu realizaciju te koji privatni partner bi bio zainteresiran za zajedničku suradnju.

Također, zaključili su u svom priopćenju kako od Darka Zvera u godinu dana nisu dobili ni jedan realan, građanima nužno potreban i ostvariv projekat niti inicijativu, a kap koja je prelila čašu, kako navode, bio je njegov sramotan istup tijekom svečanosti povodom Dana Grada Čakovca.

Naravno, nakon ove objave čakovečkog gradskog vijeća nije trebalo dugo čekati na reakciju samog Darka Zvera, koji je odlučio o svemu se očitovati na današnjoj konferenciji za medije.

www.sjever.hr
02.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.