Now Reading:
ZA SVAKU POHVALU Brojni gradovi značajno povećali ulaganja u kvalitetu života, ali ovaj je zagorski grad izdvojio najviše!
Full Article 2 minutes read

ZA SVAKU POHVALU Brojni gradovi značajno povećali ulaganja u kvalitetu života, ali ovaj je zagorski grad izdvojio najviše!

Prema podacima Ministarstva financija o izvršenju proračuna, brojni su hrvatski gradovi 2020. izdvojili više sredstava za usluge unapređenje stanovanja i zajednice ili, pojednostavljeno, kvalitetu života, a u tu je svrhu najviše sredstava iz proračuna izdvojio Grad Zlatar.

Ulaganje u kvalitetu života podrazumijeva primjerice ulaganje u javnu rasvjetu, opskrbu pitkom vodom, razvoj stanogradnje i sl., piše Gradonačelnik.hr.

Kvaliteta života izuzetno je širok pojam pa manje-više sva ulaganja i mjere utječu na uvjete življenja. Uglavnom je riječ o EU projektima, održavanju komunalne infrastrukture poput odvodnje ili opskrbe pitkom vodom, prometnica i javne rasvjete, javnih površina, zatim ulaganja u dječje vrtiće, igrališta, škole, potom energetske obnove javnih zgrada, sportske objekte, itd..

U 2020. godini osam najbolje rangiranih gradova izdvojilo je više od 50 posto proračunskih sredstava namijenjenih uslugama unapređenja stanovanja i zajednice za razliku od godine ranije, kada je više od 50 posto udjela za ovu namjenu imalo njih pet, piše Gradonačelnik.

Za usluge unapređenja stanovanja i zajednice Grad Zlatar je izdvojio čak 64,13 posto iz svog proračuna, a vrijedi istaknuti i činjenicu da je među najbolje rangiranima i po izdvajanju po glavi stanovnika, pa je tako u 2020. godini izdvojio 3.458,71 kunu per capita.

www.sjever.hr/gradonacelnik.hr
31.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.