Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Unatoč oblacima temperatura neće puno pasti, a hoće li kiša?
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Unatoč oblacima temperatura neće puno pasti, a hoće li kiša?

Prema prognostičarima, danas će u većini krajeva biti djelomice sunčano, no u prvom dijelu dana na zapadu i u unutrašnjosti bit će oblačnije.

Uglavnom će u središnjim i gorskim krajevima mjestimice pasti malo kiše, a u unutrašnjosti Dalmacije i Istre poslijepodne lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu slaba do umjerena bura, podno Velebita lokalno i jaka, a u Dalmaciji sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17 °C, na Jadranu ponegdje malo viša. Najviša dnevna temperatura od 23 do 28 °C, na zapadu unutrašnjosti malo niža.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne u unutrašnjosti te povoljne na Jadranu. Zbog nešto nestabilnije atmosfere, uglavnom u drugom dijelu dana u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, najosjetljiviji meteoropati mogu osjećati manje tegobe. Tome mogu pridonijeti visoke dnevne temperature. Savjetujemo prikladno odijevanje, zaštitu od UV zračenja, dovoljno tekućine, a srčanim bolesnicima izbjegavanje suvišnih napora u najtoplijem dijelu dana.

www.sjever.hr / DHMZ
14.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.