Now Reading:
Za vatrogastvo u Općini Bedekovčina nema straha: čak petina članova su mladež i podmladak
Full Article 2 minutes read

Za vatrogastvo u Općini Bedekovčina nema straha: čak petina članova su mladež i podmladak

Vatrogasna zajednica općine Bedekovčina u utorak je održala svoju redovnu Skupštinu. U Vatrogasnoj zajednici uz središnje društvo DVD Bedekovčina djeluju i DVD Brestovec Orehovički, Kebel, Orehovica i Poznanovec.

Društva se mogu pohvaliti s velikim brojem članova, njih čak 350, od kojih je čak 70 članova mladeži i podmlatka.

U 2021. godini na području njihovog djelovanja zabilježeno je ukupno 16 vatrogasnih intervencija od kojih tri požara kuće, šest otvorenog prostora i sedam tehničkih intervencija.

U protekloj godini Društva su sudjelovala u sanaciji šteta od potresa u Petrinji i Letovaniću, a organizirano je i prikupljanje humanitarne pomoći za to područje. Skupljena je značajna pomoć, koja je podijeljena u Glini, Šatornji, Petrinji i Letovaniću. Organizirano je ljetovanje mladeži u kampu Vatrogasne mladeži u Fažani gdje je učestvovalo 27 pripadnika mladeži i voditelji.

Tri natjecateljske ekipe odraslih iz zajednice DVD-a Bedekovčina žene A i B i muški A nastupili su na Državnom vatrogasnom natjecanju u Varaždinu i polučile najbolje rezultate od županijskih ekipa i to žene B – 4 mjesto, žene A – 5 mjesto i muški A 10 mjesto.

Skupština je bila prilika i za zahvalu istaknutim članovima, pa je tako predsjednik Zajednice Željko Odak dosadašnjem zapovjedniku Janku Buzjaku uručio povelju “Počasni zapovjednik zajednice” i time mu zahvalio na odrađenih tri mandata i suradnji u provođenju aktivnosti zajednice.

Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber.

Foto: FB Vatrogasna zajednica općine Bedekovčina
www.sjever.hr / FB Vatrogasna zajednica općine Bedekovčina
11.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.