Now Reading:
“Susret riječi Bedekovčina 2022.” – Prijavite svoje pjesničke ili prozne radove na natječaj za književno – recitalnu manifestaciju
Full Article 2 minutes read

“Susret riječi Bedekovčina 2022.” – Prijavite svoje pjesničke ili prozne radove na natječaj za književno – recitalnu manifestaciju

Općina Bedekovčina raspisala je natječaj za književno – recitalnu manifestaciju “Susret riječi Bedekovčina 2022.”

Pozivaju sve autore da pošalju svoje dosad neobjavljene pjesničke i/ili prozne radove koji mogu biti na sva tri narječja te ne smiju biti duži od četiri kartice teksta. Pojedini autor može poslati po jedan pjesnički tekst na pojedinom narječju te po jedan prozni tekst na pojedinom narječju.

Isto tako, pozivaju sve autore mlađe od 19 godina da pošalju sastavak na temu Moj prostor slobode.

Radovi ne smiju biti duži od četiri kartice teksta (tri stranice računalnog ispisa, font 12, razmak 1,5), a naslov se može promijeniti i uskladiti s tekstom. Tekstovi će se ocjenjivati u dvije kategorije: učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola.

Sve radove treba označiti šifrom te s podacima o autoru (ime i prezime autora, adresa i broj telefona) poslati na e-mail susretrijeci@gmail.com. Radovi se mogu dostaviti i na adresu Općinska knjižnica Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 3, 49221 Bedekovčina, s naznakom: Za natječaj Susret riječi Bedekovčina 2022. U tom slučaju treba poslati i dodatnu omotnicu s navedenim podacima o autoru.

Tekstove možete poslati zaključno do 15. lipnja 2022. godine. Radovi koji nisu u skladu s uvjetima natječaja neće se razmatrati. Najuspješniji radovi, koje će odabrati stručno povjerenstvo u sastavu Ivan Herceg, pjesnik i prozaik, Marko Gregur, pjesnik i prozaik, i Lana Derkač, pjesnikinja i prozaistica, bit će javno izvedeni na završnoj svečanosti Susret riječi u rujnu u Bedekovčini, a prošireni izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnom zborniku. Za najbolja tri pjesnička/prozna rada, kao i za najbolja tri sastavka osnovnoškolaca i tri najbolja sastavka srednjoškolaca, prema izboru stručnog povjerenstva, organizator osigurava novčane nagrade.

www.sjever.hr
11.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.