Now Reading:
Hoće li pljuskovi i vremenske nepogode biti sve češće u Zagorju? Evo što kaže struka
Full Article 2 minutes read

Hoće li pljuskovi i vremenske nepogode biti sve češće u Zagorju? Evo što kaže struka

Nakon što su prije nekoliko dana gornji dio Zagorja zadesile poplave uzrokovane jakom kišom odlučili smo provjeriti s meteorologom Kristijanom Božarovom možemo li slične epizode očekivati u nastavku svibnja.

U kojem smjeru će se razvijati proljeće, ističe, teško je predvidjeti.

-Teško je reći, to su pljuskovi koji pljusnu i donesu veliku kišu u pola sata i to nitko ne može predvidjeti – rekao je Božarov.

Upitan hoće li nas vrijeme poslužiti i možemo li krenuti s planiranjem godišnjih odmora kratko je rekao da će s obzirom da se ljeto bliži biti toplije, ali da, nažalost konkretnije od toga ne može reći.

-Točne prognoze postoje za dva, tri dana, eventualno pet, sve dalje od toga je nepouzdano. Ovo što mediji tu i tamo napišu bit će ovakvo ili onakvo ljeto to su bezvezarije. Nitko ne zna kakvo bude ljeto, ni zima jer takve prognoze još ne postoje – zaključio je Božarov.

Kontaktirali smo i ostale meteorologe koji su se pravilu složili da je takve prognoza teško dati, ali upozoravaju da je za očekivati da takvi pljuskovi budu učestaliji, kako u Zagorju tako i na širem sjeverozapadnom dijelu kontinentalne Hrvatske.

abrkic/sjever.hr
10.5.2022.

Input your search keywords and press Enter.