Now Reading:
Općina Mali Bukovec slavi svoje dane: tradicionalno natjecanje u pripremi kotlića okupilo brojne mještane
Full Article 2 minutes read

Općina Mali Bukovec slavi svoje dane: tradicionalno natjecanje u pripremi kotlića okupilo brojne mještane

Nakon predstavljanja knjige o Domovinskom ratu hrvatskog branitelja Ivana Betlehema pod nazivom „Umrijeti za život“ kojim je započelo obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec, u subotu je ono nastavljeno i to već tradicionalnim natjecanjem u pripremi kotlića.

Osim trećeg po redu natjecanja u kuhanju kotlića, proslavu su uveličali i nastup „Ludbreških mažoretkinja” te biciklijada učenika Osnovne škola Veliki Bukovec, a za dobru zabavu bio je zadužen glazbeni sastav Gloria band.

Da je atmosfera bila odlična potvrdio je i načelnik Darko Marković koji je naglasio kako su o pobjedniku u pripremi malobukovačkog čobanca odlučivale nijanse.

-Nastavili smo s obilježavanjem Dana naše Općine i mogu reći da je atmosfera zaista bila odlična – poručio je načelnik Marković.

Inače, natjecalo se ukupno 18 ekipa, a pobjedu je odnijela ekipa Suza Plješivice, ekipa koja se natjecala uime Udruge obrtnika i zanatlija Općine Mali Bukovec. Drugo mjesto pripalo je ekipi Galko d.o.o., a treće Lovačkom društvu Prepelica.

U obilježavanje su se uključile i udruge s kojima Općina njeguje odličnu suradnju. Jedna od njih su „Ludbreške mažoretkinje”, a načelnik Marković izrazio je zadovoljstvo što se rado odazivaju na općinske manifestacije i na taj ih način potpomognu.

-To je primjer jedne lijepe suradnje kakva bi i trebala postojati. Nakon dvije pandemijske godine ljudi su bili željni druženja, pa su se zaista okupili u velikom broju zbog čega smo itekako zadovoljni – zaključio je načelnik.

Obilježavanje Dana Općine nastavlja se u nedjelju kada su na redu tradicionalna likovna kolonija i izložba slika u organizaciji humanitarne udruge „LUN-MLA“ u šatoru ispred Društvenog doma, s početkom u 11 sati.

Najsvečaniji dio programa je svečana sjednica Općinskog vijeća koja će se održati u srijedu u 17 sati u Društvenom domu u Svetom Petru.

www.sjever.hr
01.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.