Now Reading:
Dan šarenog neba iznad zagorskih brega – U nedjelju uperite pogled i objektive u nebo iznad Zagorja
Full Article 2 minutes read

Dan šarenog neba iznad zagorskih brega – U nedjelju uperite pogled i objektive u nebo iznad Zagorja

S dolaskom proljeća i lijepog vremena u Hrvatskom Zagorju počinje i sezona letenja balonima na vrući zrak, a to je idealna prilika da Balon klub Zagreb u suradnji s Turističkom zajednicom Krapinsko – zagorske županije i Krapinsko – zagorskom županijom već tradicionalno oboji nebo iznad zagorskih brega ovim prekrasnim šarenim letjelicama.

Ovo balonaško druženje, kojem će se pridružiti još i baloni iz prijateljskih balonaških klubova iz Slovenije, na nebo iznad Zagorja dovest će čak deset prekrasnih balona koji će uzlijetati s uzletišta na Krapinsko – zagorskom aerodromu kraj Zaboka, a smjer leta će odrediti vremenski uvjeti taj dan.

– Balone biste trebali vidjeti u zraku ili ujutro između 6 i 8 sati ili popodne između 18 i 20 sati zavisno o vremenskim uvjetima. Samo uzletište neće biti otvoreno za posjetitelje i neće biti organizirani dodatni sadržaji kao na festivalima na koje smo navikli do sada, ali ako se nađete kraj jednog od balona nakon slijetanja slobodno mu priđite. Piloti i posada će biti više nego sretni da vam pokažu ove prekrasne letjelice iz blizine. Uz to, ako fotografirate jedan od balona u zraku, ne propustite se prijaviti na foto natječaj Balon kluba Zagreb. Ispod statusa o foto natječaju koji će biti objavljen na Facebook stranici Balon kluba Zagreb 1.svibnja, moći ćete u komentarima objaviti i svoju fotografiju – poručuju organizatori.

Osoba čija fotografija skupi najviše likeova do kraja idućeg dana dobiti će kao nagradu članarinu u Balon klubu Zagreb i s njom povezan let balonom. Stoga, za ovaj prvi svibnja svi trk u Zagorje i usmjerite pogled i objektive prema nebu.

– Ako nam vremenski uvjeti budu povoljni, sigurni smo da vas prizori šarenih balona iznad zagorskih brega neće ostaviti ravnodušnima – poručuju organizatori.

www.sjever.hr
28.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.