Now Reading:
Gradonačelnik Bosilj uručio ključeve novim stanarima POS-naselja Rajčul
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Bosilj uručio ključeve novim stanarima POS-naselja Rajčul

U Ulici Vjekoslava Cerovečkog 17 u POS-naselju Rajčul u prigradskom naselju Hrašćica gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj uručio je ključeve vlasnicima tri nova stana u toj zgradi.

Javna ustanova Gradski stanovi krenula je dalje s programom POS-a i sva sreća da se završavaju ovi objekti u Rajčul – Hrašćici. Očekujemo da ćemo 2023. godine imati 12 stanova dovršenih u B nizu čime bismo ovaj dio u Rajčulu priveli kraju – rekao je gradonačelnik podsjetivši kako se u Koblenzovoj dovršava zgrada B2 i u njoj ima još neprodanih 17 stanova, uz jedan neprodan u ovoj zgradi, od 12 koji su u B kompleksu Rajčula, dolazimo do broja 30.

Natječaj je otvoren do 10. svibnja te je gradonačelnik pozvao sve da se jave s obzirom na povoljnu cijenu od ispod tisuću eura po kvadratu, što je naspram cijena na tržištu prilično povoljno.

– Cijene za B dio naravno da će biti veće kada se završe radovi, samim time što su se cijene građevine digle u nebo, iako se kalkulativna cijena kreće između 1200 i 1300 eura što je još uvijek puno povoljnije nego što je trenutna tržišna cijena – dodao je Bosilj.

Ravnatelj JU Gradski stanovi Roman Veršić naglasio je kako se POS nastavlja i kako je u tijeku nova POS lista koja će do 10. svibnja biti zatvorena i nakon toga će budući kupci moći birati između 30-ak stanova.

-Pripremamo dokumentaciju za ovaj B niz tako da bi mogli raspisati javnu nabavu i pronaći izvođače, a paralelno pripremamo i natječaj za stanove koji su bili u najmu, a trenutačno su prazni pa ćemo njih prodavati po tržišnim cijenama. Imamo i nekoliko praznih garažno – parkirnih mjesta koja ćemo također staviti u natječaj i prodati s obzirom na velik interes – rekao je Veršić dodavši da će ukoliko cijene u građevinarstvu nastaviti s rastom grad uskočiti ukoliko se prođe cijena od 1350 eura što je maksimalna cijena POS stanova.

Uime stanara obratio se Marko Horvat koji je zahvalio Gradu Varaždinu i Gradskim stanovima.

-Bili su na usluzi u svim administrativnim stvarima vezanim uz kupnju i djelatnicima Gradskih stanova koji su uvijek bili na terenu i pomagali nam i pokazali nam sve i nadamo se da će se takva suradnja i nastaviti – rekao je budući stanar ove zgrade zadovoljan kvalitetom stana.

-Svi smo se usuglasili da je sve kao što je bilo obećano i više od toga. Svi jedva čekamo da se uselimo – zaključio je.

Nakon kraće svečanosti uručenja ključeva novim stanarima gradonačelnik Bosilj je uz ravnatelja JU Gradski stanovi Romana Veršića razgledao jedan od stanova.

abrkic/sjever.hr
28.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.