Now Reading:
Zavirili smo u dio Varaždina koji rijetko možete vidjeti!!!
Full Article 2 minutes read

Zavirili smo u dio Varaždina koji rijetko možete vidjeti!!!

Započeo je 9. Festival varaždinskih dvorišta, koji je već od jutarnjih sati privukao brojne posjetitelje. Ovogodišnji festival obuhvatio je do sada najveći broj dvorišta, njih čak 18, u kojima je organizirano nešto više od 100 različitih sadržaja.

Brojnim Varaždincima ovo je jedno od najdražih gradskih događanja koje osim što oplemenjuje povijesnu jezgru, pruža mogućnost domaćim kreativcima, umjetnicima, glazbenicima, udrugama da predstave ono najbolje što Varaždin nudi. Upravo ta raznolikost kvalitetnog i atraktivnog programa i ovog se puta pokazala veliki mamac za posjetitelje, koji na festivalu imaju prilike i aktivno sudjelovati u raznim radionicama.

Teško je izdvojiti što ih je tijekom subotnjeg prijepodneva najviše zainteresiralo, mnogi su zavirili u Franjevačko dvorište koje je posvećeno rijeci Dravi, mališani su okupirali dvorište palače Sermage uključivši se u radionice sviranja i zanimljivih igara, kao i Uršulinsko dvorište u kojem je predstavljeno bogatstvo dječjeg stvaralaštva. Velik interes posjetitelji festivala pokazali su i za izložene dijamante i predavanje o medaljarstvu Nikole Vudraga u dvorištu Gradske vijećnice, tradicijske radionice u dvorištu Cvek, te arhitektonsku šetnju Vilom Oblath čije je dvorište prvi put uključeno u ovu manifestaciju…

Subotnji program završava u 21 sat, a nedjelja donosi nastavak festivalskog druženja od 10 do 13 sati.

www.sjever.hr 15.06. 2024.

Input your search keywords and press Enter.