Now Reading:
Zaslužuju li „hitnjaci” jednake uvjete kao i druge žurne službe? Iz koprivničko-križevačkog Zavoda jasno poručuju – DA
Full Article 2 minutes read

Zaslužuju li „hitnjaci” jednake uvjete kao i druge žurne službe? Iz koprivničko-križevačkog Zavoda jasno poručuju – DA

Nakon nedavnog prosvjeda djelatnika hrvatskih hitnih medicinskih službi u kojem traže ostvarenje prava na beneficirani radni staž, podrška kolegama stiže sa svih strana, a jednako tako i iz koprivničko-križevačkog Zavoda za hitnu medicinu.

Još prošlog tjedna objavili smo kako je podrška kolegama „hitnjacima” u njihovoj borbi za izjednačavanje prava s ostalim žurnim službama stigla i iz varaždinskog, međimurskog i krapinsko-zagorskog Zavoda, a kako nam je odgovorila v.d. ravnateljice Valerija Bartolić, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije ovoj inicijativi daje punu podršku.

-Naši djelatnici u svom svakodnevnom radu izloženi su pojačanom fizičkom i psihičkom naporu, te smatram da po pitanju beneficiranog staža trebaju imati jednake uvjete kao i ostale žurne službe u RH – kazala nam je Bartolić.

Neki od djelatnika koprivničko-križevačkog Zavoda i sami su sudjelovali u prosvjedu, a prema riječima v.d. ravnateljice Bartolić, riječ je o njih tridesetak.

Kako je naglasila, njihov je Zavod, zahvaljujući velikom razumijevanju župana Darka Korena i financiranju Županije trenutno zadovoljan vozilima i opremom u koji se kontinuirano ulaže.

-Vozni park je u potpunosti obnovljen, a s opremom držimo korak sukladno svim standardima hitne medicine – zaključila je Bartolić.

tklopotan / www.sjever.hr
26.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.