Now Reading:
Zagorske mažoretkinje ponovno uspješne – okitile se medaljama na državnom turniru u Zlatar Bistrici
Full Article 2 minutes read

Zagorske mažoretkinje ponovno uspješne – okitile se medaljama na državnom turniru u Zlatar Bistrici

U sportskoj dvorani Osnovne škole Zlatar Bistrica je u subotu održan 38. Državni turnir Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske. Domaćin turnira bile su Zlatarbistričke mažoretkinje, koje su ugostile više od 500 mažoretkinja iz svih krajeva Hrvatske.

– Ovoliko mladosti, ljepote i ljudi već dugo nismo vidjeli na jednom mjestu. Veselim se vašim nastupima i želim vam puno sreće na današnjem turniru. Ujedno vam i veliko hvala što nas svojim izvedbama uveseljavate i zadivljujete na raznim svečanostima i manifestacijama. Znamo da iza toga stoji jako puno treninga, truda, ljubavi i entuzijazma – poručila je zamjenica župana Jasna Petek neposredno prije nego je otvorila sam turnir.

U natjecateljskom dijelu je otplesano više od 60 koreografija, dok je posebno iznenađenje za brojnu publiku bio nastup mažoret-mama Zlatarbistričkih mažoretkinja. Zlatarbistričke mažoretkinje postale su državne prvakinje u šest kategorija, dok su u jednoj bile druge. Ukupno su osvojile 108 zlatnih i 22 srebrne medalje. Stubičke mažoretkinje Shelly osvojile su jedno drugo i jedno treće mjesto, dok su Mačanske mažoretkinje Alina osvojile dva prva mjesta, jedno drugo i jedno treće mjesto.

Ovo državno prvenstvo također je bilo i kvalifikacijski turnir za MWF Europsko prvenstvo mažoretkinja koje se ove godine održava od 22. do 26. lipnja u Zadru.

www.sjever.hr
25.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.