Now Reading:
RODITELJI – ODGOJITELJI ODAHNULI Visoki upravni sud odlučio: od 1. svibnja nastavlja se isplata
Full Article 2 minutes read

RODITELJI – ODGOJITELJI ODAHNULI Visoki upravni sud odlučio: od 1. svibnja nastavlja se isplata

Visoki upravni sud obustavio je odluku Grada Zagreba o ukidanju mjere roditelj – odgojitelj koja se odnosi na 5.800 korisnika, pišu 24 sata.

Bivši pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje i sadašnji savjetnik gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića Ivica Lovrić ovu je odluku dočekao s roditeljima – odgojiteljima okupljenima ispred zgrade Visokog upravnog suda. Naglasivši kako se od 1. svibnja nastavlja isplata korisnicima, Lovrić je poručio kako je iznimno zadovoljan jer odluku koju je na prijedlog gradonačelnika Tomaševića donijela Skupština smatra štetnom i neetičnom.

-Radostan sam jer je Visoki upravni sud donio tu odluku, koja je prema meni, štetna i nezakonita – rekao je Lovrić dodavši kako će ova odluka donijeti mir za oko 20.000 djece i preko 5.000 roditelja.

-Donijet će mir u brojne zagrebačke roditelje koji ove godine upisuju djecu u vrti po prvi puta, a koji nisu obuhvaćeni mjerom. To će nam olakšati situaciju, aktualna vlast ne čini ništa, ne gradi vrtiće, a postojeći kapaciteti vrtića bit će dostatni za sve roditelje u radnom odnosu koji ove godine prvi puta upisuju djecu u vrtić – kazao je Lovrić.

Odvjetnica koja je predstavljala roditelje – odgojitelje na sudu pojasnila je kako je razlog obustave ove odluke činjenica da bi zakon napravio veliku štetu roditeljima obuhvaćenima tom mjerom. Ova obustava trajat će onoliko koliko će sudu trebati vremena da donese odluku o zakonitosti, dodala je odvjetnica.

www.sjever.hr / 24sata.hr
25.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.