Now Reading:
POČINJU KLANJEČKI DANI Nakon dvije godine vraća se bogat program kulturnih, sportskih i zabavnih događanja – evo što vas sve očekuje
Full Article 3 minutes read

POČINJU KLANJEČKI DANI Nakon dvije godine vraća se bogat program kulturnih, sportskih i zabavnih događanja – evo što vas sve očekuje

Nakon dvije pandemijske godine, vraća se velika proslava Dana Grada Klanjca i blagdana njegovog zaštitnika, sv. Florijana. Građane i posjetitelje očekuju brojna kulturna, sportska i zabavna događanja koja će trajati od ovog utorka, pa sve do 18. svibnja.

Organizatori su ih, s obzirom na dvogodišnju stanku, znakovito nazvali Klanječki dani – opet smo vani!

Bogat program započinje u utorak u 18 sati kada vas u studiju Galerije Antuna Augustinčića očekuje predstavljanje 6. sveska edicije Marijaterezijanski urbari Varaždinske županije 1774.-1784. Program se nastavlja u srijedu, a od 10 do 14.30 sati u organizaciji Osnovne škole Antuna Mihanovića i Eko udruge „Japica” povodom Dana planeta Zemlje održat će se eko igraonice, istraživanje i pješačenje.

U subotu, 30. travnja od 10 do 14 sati povodom Dana planeta Zemlje održat će se ekološka akcija čišćenja Sutle i demonstracija ronjenja u suhom odijelu i čišćenje dna Pepine grabe. Od 10 sati na Brozovom bregu na redu je likovna radionica „Oslikavanje i paljenje raku keramike”, a očekuje vas i čitanje eko priča i enigmatski kutak.

Na praznik rada u 11 sati u kapeli sv. Josipa Radnika održat će se misa i proštenje u Lučelnici, a od 12 sati na igralištu ŠD Novi Dvori kuhat će se tradicionalan prvomajski grah. Od 15 sati na redu je malonogometni kvartovski turnir „Kup Grada Klanjca”.

U ponedjeljak, 2. svibnja od 10.30 do 14.30 učenike OŠ Antuna Mihanovića očekuju STEM radionice, a u srijedu, 4. svibnja popularizacija znanosti – „Veliki za male”. U 11 sati u galeriji Antuna Augustinčića bit će predstavljeni anali, a u 12.30 na redu je središnji dio Dana Grada, svečana sjednica klanječkog Gradskog vijeća.

U srijedu u 20 sati u velikoj dvorani Grada Klanjca u sklopu ovogodišnjeg GFUK-a prikazat će se predstava Nije bila Peta, bila je Deveta. Četvrtak i petak su predviđeni za sportska događanja pa tako u četvrtak u 15.30 sati na streljani SK Predionica počinje Memorijalni turnir „Albin Šoban Binča”, a u petak u 16 sati u ribičkom domu održat će se otvoreni turnir u pikadu.

U subotu s početkom u 9.30 sati održat će se tradicionalan međunarodni šahovski turnir, a s početkom u 16 sati na središnji gradski Trg Antuna Mihanovića stiže manifestacija „Dobro je, klanječko je”. U sklopu Dana klanječkih udruga održat će se natjecanje u pripremanju vinskog gulaša i prezentacije rada udruga, a program će uveličati mališani iz Dječjeg vrtića „Kesten” i Osnovne škole Antuna Mihanovića.

U nedjelju, 8. svibnja u 7 sati u Pepinoj grabi u Drašama održat će se tradicionalni Memorijal ing. Anđelko Petek Pajo. Nakon mise u kapeli sv. Florijana slijedi proštenje, a od 12 sati u planinarskom domu na redu je tradicionalni „Piknik na Cesargradu”. Posjetitelje će zabavljati Tamburaški sastav „Ekipa”.

U subotu, 14. svibnja od 8.30 sati održat će se 7. terensko natjecanje operativnih vatrogasaca „Klanjec 2022.”, a u srijedu, 18. svibnja u 19 sati u velikoj dvorani Grada Klanjca sjećanje na znamenitog Klanjčana Vjekoslava Homotarića.

Detaljan program dostupan je ovdje.

www.sjever.hr / klanjec.hr
25.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.