Now Reading:
FOTIĆE U RUKE I U ŠUMU! Prijavite se za 9. foto safari Čudesna šuma Žutica
Full Article 1 minutes read

FOTIĆE U RUKE I U ŠUMU! Prijavite se za 9. foto safari Čudesna šuma Žutica

S ciljem promicanja važnosti zaštite poplavnog područja šume Žutice kao područja bogate biološke raznolikosti te unapređivanje i podizanje razine obrazovanja i svijesti javnosti o vrijednostima ovog područja, Turistička zajednica Zagrebačke županije organizira 9. foto safari Čudesna šuma Žutica.

Ovogodišnja ruta foto safarija koji će se održati 1. svibnja duga je 5 kilometara, a prati tok rijeke Česme kroz šumu Žuticu od ribarske kućice do ušća rijeke Česme u kanal Črnec kojim je ispresijecan prirodni tok rijeke Lonje. Ruta dalje prati kanal Črnec i mrtvaje rijeke Lonje kroz poplavnu šumu i pašnjake na predjelu šume Žutice zvanom Behec. Na spomenutoj ruti sudionike će pozdraviti moćna stabla poljskog hrasta i jasena s čudesnim nadzemnim strukturama korijenja.

Ruta dalje prolazi pokraj staništa barskih nutrija koje su u Hrvatsku stigle iz Južne Amerike kao i pored velike nastambe dabrova koji su u šumu Žutica nastanjeni prije 25 godina, pašnjacima na kojima slobodno pasu konji i goveda…

Za sudjelovanje na foto safariju Čudesna šuma Žutica potrebno se prijaviti i to do 27. travnja 2022. godine, na: e-mail: depepe2009@gmail.com ili na telefon: 091 4975 404.

foto: pixabay
www.sjever.hr/visitzagrebcounty.com
26.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.