Now Reading:
Najbolji osnovnoškolski ekoprojekt provela škola iz Koprivnice
Full Article 2 minutes read

Najbolji osnovnoškolski ekoprojekt provela škola iz Koprivnice

Na Dan planeta Zemlje, 22. travnja, na YouTube kanalu portala srednja.hr, održana je video konferencija posvećena održivosti, ali i prilikama koje održivi razvoj otvara mladima. Dodijeljena su i priznanja za najbolje ekoprojekte škola iz Hrvatske.

Dobitnik priznanja za najbolji školski ekoprojekt u kategoriji osnovnih škola je Osnovna škola Braća Radić iz Koprivnice, a priznanje su osvojili za niz projekata kojima su spojili nastavu iz likovne kulture i poučavanje o važnosti održivosti.

Učenici su u sklopu nastave iz likovne kulture, pod vodstvom nastavnice Sanje Pakasin, koristili otpadni materijal i od njega izrađivali različite korisne i umjetničke instalacije. Izradili su, primjerice, policu za učionicu kojoj je bila potrebna, umjetničku instalaciju Zimska idila te lik Orašara visok 170 cm. Koristeći tehniku stop animacije, kreirali su video na temu prirode, poljoprivrede i savjeta za održivi život.

Konkurencija u kategoriji osnovnih škola bila je velika, no Osnovna škola Braća Radić iz Koprivnice osvojila je prvo mjesto svojom prezentacijom i rezultatima. Učenici su kroz likovnu umjetnost učili o mogućnostima i načinima recikliranja. Naučili su korištenim predmetima udahnuti novi život, dati im novu vrijednost, što će sigurno ponijeti sa sobom kroz život. Nastavnica je sustavnim radom s učenicima isticala važnost održivosti, a tu im je temu približila na njima razumljiv način.

www.sjever.hr
22.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.