Now Reading:
Prvi restoran na području Koprivničko-križevačke županije dobio prestižnu oznaku Gault & Millau
Full Article 2 minutes read

Prvi restoran na području Koprivničko-križevačke županije dobio prestižnu oznaku Gault & Millau

Restoran Fakin u Legradu dobio je prestižnu oznaku Gault & Millau te je tako svršten u rang vrhunskih restorana ne samo s područja Republike Hrvatske već i ostalih zemalja diljem Europe i šire. Prvi je to restoran na području Koprivničko-križevačke županije koji nosi ovu oznaku.

Dodjela oznaka za područje Republike Hrvatske održana je 5. travnja u hotelu Esplanade u Zagrebu u sklopu gala večeri na kojoj je između ostalog predstavljen i novi vodič restorana. Restoran Fakin ocijenjen je sa 14 bodova i dobio dvije kapice.

Županijska uprava uputila je čestitku osoblju Restorana Fakin, a posebice chef-u Erichu Glavici i šefu kuhinje Alenu Beliću koji su svojim znanjem i iskustvom zaslužili ovu prestižnu oznaku, a samim time i doprinijeli prepoznatljivosti vrhunske gastronomske ponude na području Koprivničko-križevačke županije.

Gault & Millau je prestižni francuski vodič za restorane kojeg su utemeljili slavni kritičari restorana Henri Gault i Christian Millau 1965. godine. Gault & Millau ocjenjuje na skali od 1 do 20, pri čemu je 20 najviši broj bodova. Restorani s ispod 10 bodova rijetko se navode, a bodovi se dodjeljuju na temelju kvalitete hrane, uz komentare o usluzi, cijeni ili atmosferi restorana posebno. Na temelju ove ocjene, restorani visokog ranga mogu prikazati jedan do četiri toquea/kuharske kapice. Raspravljalo se o tome koji je vodič važniji, Michelin vodič ili Gault Millau. U 1970-ima Michelinova kontinuirana konzervativna podrška tradicionalnoj visokoj kuhinji bila je izazvana podrškom nouvelle kuhinje od strane Gault-Millaua.

Michelin je popularniji i stoga utjecajniji, dok se Gault & Millau smatra više usredotočenim na hranu jer se glavni kriterij temelji isključivo na kvaliteti hrane.

sjever.hr/kckzz.hr
14.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.