Now Reading:
Gradonačelnik Tomašević posjetio raseljene stanovnike Ukrajine u Gradu Mladih: Radimo sve što je u našoj moći da im olakšamo boravak
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Tomašević posjetio raseljene stanovnike Ukrajine u Gradu Mladih: Radimo sve što je u našoj moći da im olakšamo boravak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, sa suradnicima, posjetio je raseljene osobe iz Ukrajine koje su smještene u Gradu Mladih iznad zagrebačke Dubrave. 

Istaknuo je da su razgovarali o njihovim potrebama, o uvjetima u kojima borave, upisu djece u škole, vrtiće i fakultete, te o javnom prijevozu.  

-Grad Zagreb radi sve što je u našoj moći da olakšamo boravak svim raseljenim osobama. U Gradu Mladih je tim iz Doma zdravlja Zagreb-istok koji pružaju zdravstvenu zaštitu. Uspostavili smo različite programe u dječjim vrtićima, školama u kulturnim centrima za učenje hrvatskog jezika. Osigurali smo i besplatan javni prijevoz kako bi prilagodba raseljenih Ukrajinaca bila što bezbolnija – istaknuo je gradonačelnik Tomašević.  

Zahvalio je svim djelatnicima Grada Mladih, Crvenoga križa, Civilne zaštite, iz podružnice Vladimir Nazor na njihovom radu, kao i vrijednim volonterima iz Ukrajinske zajednice koji prevode i pomažu raseljenim osobama s prilagodbom u ovim teškim trenucima.    

Iz Crvenog križa ističu kako su prve osobe raseljene iz Ukrajine počele dolaziti prije šest tjedana, a njihov se broj mijenja iz dana u dan, a prema posljednjim podacima, u Gradu Mladih trenutno je ukupno 18-ero djece i 15 majki. Majke su izrazile zahvalu gradonačelniku i svima u Hrvatskoj ne velikom gostoprimstvu i podršci. 

sjever.hr/zagreb.hr
15.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.