Now Reading:
U Krapini održan sastanak projektnog tima Novi početak
Full Article 2 minutes read

U Krapini održan sastanak projektnog tima Novi početak

U dvorani za sastanke Krapinsko – zagorske županije u Krapini u petak je održan sastanak projektnog tima Novi početak.

Na sastanku se raspravljalo o aktualnim postupcima nabave te su se dogovarale daljnje aktivnosti na projektu.

Glavni cilj projekta “Novi početak” je uspostava skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji u Krapinsko-zagorskoj županiji. Osim same uspostave skloništa, žrtvama nasilja će se pružati i sustav podrške, savjetovanja i pomoći za vrijeme korištenje usluga, ali i nakon izlaska iz skrbi.

Ostale aktivnosti unutar projekta uključuju rekonstrukciju i opremanje skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji kao i uspostavu savjetovališta te otvaranje SOS telefona. Tu isto tako spadaju i edukacije i okrugli stolovi s ciljem educiranja i senzibiliziranja javnosti vezano uz tematiku nasilja u obitelji i rodnog nasilja, kao i jačanja kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji. Izradite će se edukativni video materijali i dokumentarni filmovi, tiskati vodiči, brošure i priručnici kroz koje će se ukazati na problematiku rodno uvjetovanog nasilja i nasilja u obitelji kao i na prava žrtava.

Nositelj projekta je Krapinsko- zagorska županija, a kao partneri na projektu sudjeluju Dom za žrtve nasilja u obitelji “Novi početak” i Centar za socijalnu skrb Krapina.

www.sjever.hr
05.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.