Now Reading:
Župan Anđelko Stričak s predstavnicima nacionalnih manjina – svi zajedno osudili nedavni incident te pozvali na suradnju i dijalog
Full Article 2 minutes read

Župan Anđelko Stričak s predstavnicima nacionalnih manjina – svi zajedno osudili nedavni incident te pozvali na suradnju i dijalog

Župan Anđelko Stričak priredio je danas u Županijskoj palači prijem za predstavnike nacionalnih manjina s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Prijemu je nazočila i saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga, zatim saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora kao i pročelnica Županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Župan Stričak je naglasio kako je ovo treći puta da se sastaje s predstavnicima nacionalnih manjina u svome mandatu.

-Varaždinska županija poduzima sve  kako bi se svi njeni građani, osjećali sigurno i komotno, pa tako i pripadnici nacionalnih manjina, te strani radnici na privremenom radu u našoj županiji kojih je sve više. Upravo zbog toga radimo na tome da se iznađe prostor za centar inkluzivnosti odnosno mjesto za integraciju  stranih radnika. S obzirom da nam je ovo treći sastanak u ovome mandatu dotaknuli smo se  problematike s kojima se nacionalne manjine susreću, a isto tako s nemilim događajima koji su se dogodili  protekli vikend. Smatram da svi osuđujemo svaki vandalizam i govor mržnje te da takvim pojavama nema mjesta nigdje, a kamoli u javnom prostoru. Također izjave zamjenika direktora gradske tvrtke Čistoća koji je zazivao ruske tenkove kako bi se  raščistila situacija u Ivancu, a koja je vezana za odvoz otpada zasigurno ne doprinosi kulturi dijaloga. Stoga apeliram na sve da se usredotočimo na projekte i investicije koje doprinose kvaliteti života svih naših sugrađana – rekao je župan.

Saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga zahvalila je županu na gostoprimstvu te je izrazila zadovoljstvo ovakvim načinom komunikacije između predstavnika Varaždinske županije i predstavnika nacionalnih manjina.

-Došla sam izraziti podršku svojim kolegama i kao zastupnica manjinske stranke, ali i kao odgovorna građanka ove države. Nažalost, neke stvari se ponavljaju i moramo ih osuditi, ali svi zajedno moramo poraditi na građanskom odgoju i na širenju tolerancije- rekla je Anja Šimpraga.

www.sjever.hr
05.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.