Now Reading:
FOTO Enes Garibović i varaždinski Dabrovi na Sveučilištu Sjever promovirali zdrav život: „Sport nas uči odgovornosti, disciplini, organiziranosti…”
Full Article 2 minutes read

FOTO Enes Garibović i varaždinski Dabrovi na Sveučilištu Sjever promovirali zdrav život: „Sport nas uči odgovornosti, disciplini, organiziranosti…”

Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin prigodno obilježio je u utorak Svjetski dan zdravlja organiziravši zanimljivo predavanje i simulaciju sportskog treninga.

Brojnim se studentima obratila Marijana Neuberg, pročelnica Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever podsjetila je da se 7. travanja obilježava Svjetski dan zdravlja.
-Tema je ove godine “Naš planet, naše zdravlje” , a naši gosti će ispričati i motivirati vas kako da spojite sport, zdrav način života i zdravu prehranu – kazala je Neuberg.

A jedan od najuspješnijih varaždinskih sportaša Enes Garibović govorio je studentima o važnosti usvajanja zdravih navika, pravilne prehrane te je kroz vlastito iskustvo promovirao važnost sporta i fizičke aktivnosti.

-Ja sam u sportu od svoje 7. godine, dakle već punih 19 godina i bavio sam se s dosta sportova, što smatram bitnim. Dobro je da se djeca oprobaju u više sportova i da se kasnije pronađu u nečemu. Ja sam se opredijelio za karate i drago mi je da sam ostao u sportu do danas, a ono najbitnije čemu nas sport uči, kao i općenito tjelesna aktivnost, su odgovornost, disciplina, organiziranost – rekao je Garibović.

Dodao je kako smatra da se čovjek kad odradi trening ili neku drugu tjelesnu aktivnost, osjeća ispunjenije i samopouzdanije i ima veći motiv odraditi ostale obaveze tijekom dana.

-Prije dvije godine završio sam zagrebački FER i tada krenuo raditi, a bio mi je izazov hoću li uspjeti uskladiti posao i bavljenje sportom. Bilo je teško, ali imao sam nekakvu naviku iz fakultetskih dana i posložio sam si prioritete u životu i kroz dan i smatram da je sport, odnosno osjećaj nakon odrađenog treninga ono što me tjeralo da odlično doradim i ostale obaveze – zaključio je Enes.

Nakon predavanja, na igralištu Centra za odgoj i obrazovanje “Tomislav Špoljar” Enes je uz pomoć Gradskog rukometnog kluba Varaždin, popularnih Dabrova, upriličio simulacija treninga kojoj su se pridružili brojni studenti.

a.kučić/sjever.hr
05.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.