Now Reading:
Festival svjetla postao pravi hit: osvijetljeni Zagreb privukao čak i goste iz SAD-a, ostvario više od 23.000 noćenja!
Full Article 1 minutes read

Festival svjetla postao pravi hit: osvijetljeni Zagreb privukao čak i goste iz SAD-a, ostvario više od 23.000 noćenja!

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, tijekom održavanja Festivala svjetla Zagreb zabilježen je porast u dolascima i noćenjima i to za 179, odnosno 117 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tako je, za vrijeme trajanja četvrtog izdanja Festivala svjetla registrirano 10.876 dolaska te 23.072 noćenja. Najviše dolazaka je bilo iz Hrvatske, zatim iz Slovenije, Italije, Njemačke, BIH i Srbije, a što se noćenja tiče, najviše gostiju bilo je iz Hrvatske, zatim iz Italije, Njemačke, SAD-a, BIH i Slovenije.

Festival svjetla Zagreb održao se od 16. do 20. ožujka, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, uz podršku Grada Zagreba, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera. Uz Gornji grad, premijerno su se osvijetlile i lokacije Donjeg grada, a tijekom pet dana posjetitelji su mogli posjetiti ukupno 32 atrakcije na 31 lokaciji.

Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od svog prvog izdanja 2017. godine, čime je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.

www.sjever.hr / infozagreb.hr
30.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.