Now Reading:
Krapinsko – zagorska županija je najsigurnija županija u Hrvatskoj – “Imamo najmanji broj kaznenih djela i najmanje poginulih u prometnim nesrećama”
Full Article 4 minutes read

Krapinsko – zagorska županija je najsigurnija županija u Hrvatskoj – “Imamo najmanji broj kaznenih djela i najmanje poginulih u prometnim nesrećama”

U prostorima Poslovno – tehnološkog inkubatora u Krapini u utorak je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sa svojim suradnicima, održao prijem za načelnika Policijske uprave krapinsko – zagorske Željka Košutića, njegovog zamjenika i načelnike policijskih postaja na području županije.

Na samom početku, župan Kolar zahvalio je načelniku Košutiću na vrlo dobroj suradnji koju imaju.

– Dobro pazimo da jedan drugome ne ulazimo u prostor za kojeg nismo nadležni, a s druge strane se savršeno nadopunjavamo u prostoru koji nam je zajednički – rekao je župan Kolar naglasivši kako je rezultat zagorskih policijskih djelatnika sjajan i statistički najbolji u Republici Hrvatskoj.

Imamo najmanji broj kaznenih djela na području Hrvatske, a i broj poginulih u prometnim nesrećama nam je također najmanji. Imamo niz zajedničkih projekata koji se odnose na prevenciju, a koje radimo zajedno s našom Policijskom upravom. Moram istaknuti i našu odličnu suradnju tijekom korone, posebice u onom periodu kada su postojala ograničenja prijelaza iz općine u općinu, ili iz županije u županiju i tu su policijski djelatnici pokazali visoku profesionalnost i razumijevanje za naše sugrađane – rekao je župan te dodao kako kroz civilnu zaštitu i kroz operativne snage surađuju i oko izbjeglih osoba iz Ukrajine.

– Budući da svi oni prelaze preko naših graničnih prijelaza, prva evidencija upravo počinje kod granične policije. Ti podaci koje dobivamo od njih, zapravo su osnova da mi možemo doći u kontakt s tim ljudima i uputimo ih na sve one radnje koje moraju obaviti te da vidimo tko od njih želi ostati ovdje raditi te da takvim osobama osiguramo učenje hrvatskog jezika, a njihovu djecu smjestimo u naše škole ili vrtiće – objasnio je župan Kolar.

U ingerenciji Policijske uprave krapinsko – zagorske je granični prijelaz Macelj, preko kojeg na godišnjoj razini prođe više od 8,6 milijuna putnika.

– To je sigurno dodatno opterećenje za našu prometnu policiju, a prema podacima naše Policijske uprave koji pokazuju izuzetno velik stupanj sigurnosti na području županije, možemo reći kako je to jako bitno i za investitore koji dolaze u našu županiju. Nema ni jednog koji želi uložiti svoj kapital i izgraditi tvornicu na području Krapinsko – zagorske županije, a koji ne pita osim za radnu snagu i za sigurnost. Kad ulažete svoj novac u nepokretnu imovinu želite znati da dolazite na sigurno područje, a Krapinsko – zagorska županija to sigurno je, zahvaljujući djelatnicima naše Policijske uprave – rekao je župan.

Načelnik PU krapinsko – zagorske Željko Košutić naglasio je kako statistički podaci pokazuju da je Krapinsko – zagorska županija najsigurnija županija u Hrvatskoj.

– Drago mi je da to i građani prepoznaju, jer naš najvažniji cilj je da naši građani budu sigurni i da sve bude kako treba. Puno poslova preklapa se s poslovima Županije i policije tako da je za ovaj naš sjajan rezultat svakako zaslužna i dobra suradnja sa Županijom. Činjenica je isto tako da smo blizu Europe pa više pazimo na detalje i više se trudimo. Cijela borbu koju provode naši policajci je s ciljem da svima bude bolje, da cijela zajednica to osjeti, da ih prepozna i da vide da nije primarni cilj kažnjavanje i represija, nego sigurnost koja nije samo parola, već ju pokušavamo provesti u stvarnosti – naglasio je načelnik Košutić.

PU krapinsko – zagorska jedna je od važnih institucija koja sa Županijom djeluje u županijskom Vijeću za prevenciju, a potvrdila je to i zamjenica župana Jasna Petek.

– Njihove preventivne aktivnosti odnose se na sigurnost u prometu i borbu protiv zlouporabe opojnih droga te borbu protiv nasilja u obitelji. A to je samo jedan mali niz preventivnih aktivnosti koje su izuzetno važne da naša županija bude sigurna županija s nultom tolerancijom prema nasilju i kao takva ugodna za život – zaključila je Petek.

www.sjever.hr
29.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.