Now Reading:
Uskok podigao optužnicu protiv bivšeg čakovečkog gradonačelnika Kovača
Full Article 1 minutes read

Uskok podigao optužnicu protiv bivšeg čakovečkog gradonačelnika Kovača

Uskok je u utorak podigao optužnicu protiv bivšeg čakovečkog gradonačelnika i SDP-ovog saborskog zastupnika Stjepana Kovača, međimurskog policajca Marija Severa te Damira Ledenčana kojega su navodno angažirali da inscenira prijeteće poruke Kovaču uoči posljednjih lokalnih izbora, prenosi HRT.

Ne navodeći identitete, Uskok je izvijestio da je optužnicu protiv trojice osumnjičenih podigao pred zagrebačkim Županijskim sudom zbog trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tom nedjelu.

Bivšeg gradonačelnika Čakovca Uskok tereti da je od policajca Severa zatražio da otkrije identitet osobe koja je izradila internetsku stranicu na kojoj su objavljeni navodi koje je doživio kao klevetničke i uvredljive, ali i štetne za kampanju na svibanjskim lokalnim izborima.

Kako bi inscenirali prijetnju, Sever je potom angažirao trećeokrivljenog Ledenčana koji je Kovaču poslao prijeteće SMS poruke, a zatim je bivši čakovečki gradonačelnik nepoznatog počinitelja prijavio policiji. Slučaj je preuzeo osumnjičeni policajac, a Kovač je navodno zatražio i da se prije drugog kruga izbora za gradonačelnika protiv tvorca internetske stranice nadležnom državnom odvjetništvu podnese posebno izvješće kao dopuna njegove kaznene prijave zbog prijetnje te da se podaci o tome daju u javnost kako bi pridobio naklonost potencijalnih birača.

www.sjever.hr /HRT
29.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.