Now Reading:
OD GARAŽE DO JEDNOG OD NAJUSPJEŠNIJIH MEĐIMURSKIH PODUZEĆA Proizvode Framos Tehnologiesa koriste i Amazon i Google – ovo je njihova priča
Full Article 2 minutes read

OD GARAŽE DO JEDNOG OD NAJUSPJEŠNIJIH MEĐIMURSKIH PODUZEĆA Proizvode Framos Tehnologiesa koriste i Amazon i Google – ovo je njihova priča

Tvrtka Framos Tehnologies pravi je primjer uspješne poslovne priče. Od projekta iz garaže, pa preko start-upa koji je svoj rad započeo u inkubatoru Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Framos Tehnologies izraslo je u jedno od vodećih hrvatskih visokotehnoloških poduzeća čije proizvode koriste i svjetski giganti poput Amazona i Googlea.

Njihova priča pokazuje kako je u Hrvatskoj, odnosno u Međimurju moguće uspjeti. Svoj rad započeli su 2001. godine kao domaće poduzeće Smartek Vision koje je u inkubator TICM-a ušlo s petero zaposlenih. Kadar im je uskoro narastao na 15 zaposlenih, a 2019. godine prepoznao ih je njemački Framos te su uz sjedište u Čakovcu otvorili i izdvojeni ured u Zagrebu.

Kako je pojasnio direktor Damir Dolar, riječ je o tvrtki iza koje se krije vizija omogućavanja uređajima i strojevima da gledaju, odnosno koja razvija visokotehnološke proizvode u području računalnog vida.

-Na tom putu, razvili smo se iz jednog projekta iz garaže u uspješnu firmu koja danas u Hrvatskoj zapošljava između 80 i 90 ljudi i samim time privukli smo i investicije iz inozemstva – rekao je Dolar.

Framos Tehnologies 99,9 posto svojih proizvoda izvozi, a oni se, između ostalog koriste i u finalnim proizvodima poznatih svjetskih brendova kao što su Amazon, Google, Siemens, Bosch i drugi.

-Okupljamo tip eksperata u researching development odjelu. Razvijamo i proizvodimo tehnologiju i uz razvojni tim imamo i produkcijski tim i odjele koji razvijaju izvrsnost kako bi kroz najkraći period mogli plasirati najbolju moguću kvalitetu proizvoda – naglasio je Dolar te dodao kako su zahvaljujući dobroj strategiji i planu dokaz da se i u Međimurju može razviti uspješna tehnološka tvrtka.

Kako ističe, iskoristili su prednosti međimurskog tehnološkog parka i infrastrukture, a priču namjeravaju graditi i dalje i to kupnjom još jedne parcele u industrijskoj zoni gdje je u planu izgradnja samoodrživog kampusa od 2000 kvadrata koji će biti hub inženjera, proizvodnje, razvoja i istraživanja.

tklopotan / www.sjever.hr
19.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.