Now Reading:
HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA U VARAŽDINU Izbornik Horvat: Ovdje se ugodno osjećamo, očekujemo i podršku u travnju u kvalifikacijama protiv Finske
Full Article 3 minutes read

HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA U VARAŽDINU Izbornik Horvat: Ovdje se ugodno osjećamo, očekujemo i podršku u travnju u kvalifikacijama protiv Finske

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija u nedjelju završava ovotjedne pripreme u Varaždinu. Najbolji hrvatski rukometaši radili su pod vodstvom izbornika Hrvoja Horvata i trenera Ivana Balića i Ivana Stevanovića. A bio je tu i Lino Lino Červar.

Rukometaše smo posjetili na subotnjem treningu, a izbornik Horvat nam je rekao da su ove radne pripreme bila prilika da se ulovi kontinuitet.

– Ovo je bila prilika da se podsjetimo na neke stvari koje su postavljene već prije. Neki igrači nisu bili s nama, neki su otpali zbog korone, neki zbog povreda, neki nisu bili na popisu. Iskoristili smo ovaj tjedan jako dobro i za analizu i za pripreme za utakmice koje nas čekaju u travnju protiv Finske. Puno smo toga odradili, dečki su svjesni ozbiljnosti situacije, koliko nam je ta utakmica bitna i koliko je važna da napravimo siguran korak prema Svjetskom prvenstvu – rekao je Horvat.

Prva utakmica u Finskoj igra se 13. travnja, a tri dana kasnije uzvrat u Varaždinu.

– Imat ćemo još dva dana za pripremu i doradu za uzvrat. Nadam se pred punom varaždinskom Arenom da ćemo dočekat Fince. Dosta nam je bilo korone, praznih tribina. Nadamo se da ćemo moći pred našim navijačima odigrati kvalifikacijsku utakmicu u Varaždinu. Ovdje je rukomet jako dugo ukorijenjen. Varaždin ima veliku rukometnu tradiciju, puno ljubitelja rukometa u regiji, ne samo u Varaždinu, i očekujemo da će hrvatska rukometna reprezentacija biti adekvatno popraćena – dodao je rukometni izbornik.

A rukometaše je posjetio i nogometni izbornik Zlatko Dalić.

– Lijep gesta, izrazio nam je podršku. Mi smo obećali da ćemo probati naći tog centarfora kojeg traži za Svjetsko prvenstvo. (smijeh). Jedno ugodno druženje. Uvjeti su ovdje odlični. Dvorana nam je na raspolaganju, imamo sve što trebamo. Ugodno se osjećamo u Varaždinu – zaključio je Horvat.

Reprezentativac Tin Lučin također je zadovoljan pripremama u Varaždinu.

– Imali smo cijeli tjedan ovdje u Varaždinu vremena pripremiti se kako treba. Odlični uvjeti što se tiče dvorane, hotela, imali smo pravi ambijent za odraditi pripreme. Gledali smo video i gledat ćemo još. Finska je ekipa o kojoj ne znamo puno, ali sigurno ćemo se dodatno pripremiti i biti spremni. Nadam se da će doći navijači u što većem broju. Pozivam ih da dođu. Ovdje se osjećamo ugodno. Čak je i Zlatko Dalić došao – rekao je Lučin.

S obzirom da su rukometaši dijelili dvoranu s nesretnim ljudima iz ratom pogođene Ukrajine, u maloj dvorani Arene je prihvatni centar, nije se mogla izbjeći niti ta tema. Tim više što je Hrvatska trebala igrati protiv pobjednika između Finske i Ukrajine, no ukrajinski rukometaši taj dvoboj neće igrati.

– Apsolutno je loša ova ratna situacija. Ne pati samo sport, pati cijeli ukrajinski narod. S naše strane lijepo je kad možemo pružiti ruku pomoći ljudima. Znamo kako je nama bilo devedesetih. Nadamo se da će ta patnja i rat što brže završiti – završio je izbornik Hrvoje Horvat.

Uzvratna utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Ukrajine igrat će se 16. travnja od 18 sati u varaždinskoj Areni.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
19.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.