Now Reading:
Međimurski policajci se ne šale – najavili tri velike akcije u kojima će vrebati nesavjesne vozače
Full Article 2 minutes read

Međimurski policajci se ne šale – najavili tri velike akcije u kojima će vrebati nesavjesne vozače

Kako bi osigurali što veću sigurnost svih sudionika u prometu, međimurski će policajci u narednom razdoblju provesti dvije velike akcije.

Tako će službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju od 19 do 1 sat iza ponoći provoditi operativnu akciju „Alkohol“.

Aktivnosti akcije usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, upravljanja nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Operativna akcija „Brzina“

U razdoblju od 21. do 27. ožujka 2022. godine policijski službenici Policijske uprave međimurske pojačano će provodit nadzor brzine kretanja vozila. Ova akcija usklađena je s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu, te se provodi na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Akcija će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina te suzbijanje grubog kršenja prometne discipline.

24-satni pojačani nadzor

U četvrtak, 24. ožujka 2022. godine sve policijske postaje Policijske uprave međimurske provest će pojačani 24-satni nadzor brzine i na onim lokacijama za koje su građani imali priliku dostaviti podatke Policijskoj upravi međimurskoj.

www.sjever.hr
19.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.