Now Reading:
Potpisani ugovori za stipendije – Škvarić: Budućnost Lepoglave temelji se na mladim i obrazovanim ljudima
Full Article 2 minutes read

Potpisani ugovori za stipendije – Škvarić: Budućnost Lepoglave temelji se na mladim i obrazovanim ljudima

Na susretu s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem studenti s područja Grada Lepoglave u subotu su potpisali ugovore o korištenu stipendija za akademsku godinu 2021./2022. Naime, na raspisani natječaj pristiglo je 38 zamolbi.

Još prije dvije godine stipendije su povećane pa tako one sada iznose 700 kuna mjesečno po studentu, bez obzira gdje studira.

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je kako je ovo već 17. godina otkako se dodjeljuju stipendije studentima s područja Grada, naglasivši kako se budućnost Lepoglave temelji na mladim i obrazovanim ljudima.

– Ove godine na natječaj se prijavilo 38 studenata. Stipendije se se dijelile prema dva kriterija, prvi je socijalno-ekonomski status na koji se prijavilo 28 studenata i svih 28 studenata je stipendiju i dobilo. Drugi kriterij je za izvrsnost u školovanju i prema tom kriteriju dodijelili smo 5 stipendija – kazao je gradonačelnik.

Marin Šaško, student treće godine Fakulteta organizacije i informatike zadovoljno je rekao kako mu stipendija puno znači.

– Nama studentima svaka je lipa bitna, a stipendija nam omogućava da si priuštimo neke stvari, bez da molimo roditelje za novac. No, najviše novaca izdvajam za putne troškove, s obzirom da se u ovo vrijeme korone nije isplatilo putovati autobusom, dosta novaca je otišlo na gorivo i automobil – rekao je Šaško.

Da je stipendija potvrda da vrijedi ulagati u znanje mišljenja je Živa Bajsić, studentica treće godine novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, a koja je istaknula kako najviše novaca izdvaja za prijevoz i prehranu.

jm/www.sjever.hr
19.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.