Now Reading:
Prihvatni centar u Krapinsko-zagorskoj županiji spreman za mobilizaciju – raseljenih Ukrajinaca svakim danom sve više
Full Article 2 minutes read

Prihvatni centar u Krapinsko-zagorskoj županiji spreman za mobilizaciju – raseljenih Ukrajinaca svakim danom sve više

Josip Cigula, voditelj Službe civilne zaštite Krapina izvijestio je u petak kako se prema informacijama zaprimljenim iz OKC PU krapinsko-zagorske županije, na zagorskom području trenutno su 32 raseljene osobe iz Ukrajine u privatnom smještaju.

-Mi kao služba skupljamo podatke od JLS-ova o kolektivnom, potencijalnom smještaju za više osoba poput hotela, hostela, motela i podatke o privatnom smještaju kod fizičkih osobe koje nude određene kapacitete za prihvat i smještaj tih raseljenih osoba – rekao je Cigula te istaknuo kako su već ostvarili određene benefite s tvrtkama koje surađuju ukrajinskim tvrtkama koje će određene ljude zaposliti i osigurati im smještaj.

Na području Krapinsko-zagorske županije zasada nije formiran prihvatni centar poput sportske dvorane za prihvat raseljenih osoba do 48 sati, kao ni kolektivi smještaj.

-To su centri i objekti koje bi mobiliziralo Ravnateljstvo civilne zaštite i koji ovisi o potrebama, odnosno broju osoba koje dolaze na određeno područje. Zasada je taj prihvatni centar na području Varaždinske županije. Mi smo jučer kao služba bili u posjetu i prihvatnog i kolektivnog smještaja i vidjeli kako funkcionira taj centar i što bi nas eventualno moglo dočekati od posla ako se pojavi potreba – zaključio je.

abrkic/sjever.hr
18.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.