Now Reading:
Na području Svete Nedelje trenutno 59 raseljenih osoba
Full Article 1 minutes read

Na području Svete Nedelje trenutno 59 raseljenih osoba

Trenutno na području Svete Nedelje boravi 59 raseljenih osoba, od kojih se 45 nalazi u organiziranom smještaju u Rakitju, dok se 14 osoba nalazi u privatnom smještaju, priopćili su iz gradskog Stožera civilne zaštite.

Pozvali su sugrađane koji su spremni pomoći raseljenim osobama s područja Ukrajine da im se obrate e-mailom na adresu smjestaj@grad-svetanedelja.hr i rcz@smjestaj.hr, te da pri tome uzmu u obzir da objekti budu odmah useljivi na način da je osigurana infrastruktura. Vlada Republike Hrvatske refundirat će troškove smještaja i režija za raseljene osobe u privatnom smještaju.

S obzirom na upite sugrađana vezane uz prikupljanje pomoći za raseljene osobe Stožer CZ Grada Svete Nedelje obavještava da je za pristigle osobe zasada sve osigurano, te nema potrebe za dodatnim prikupljanjem pomoći. Sve organizirane akcije prikupljanja pomoći provodi GD Crvenog križa Samobor. Sve informacije za prikupljanje pomoći dostupne su na https://www.crvenikrizsamobor.hr/.

Također napominju kako se raseljene osobe moraju obavezno evidentirati, ne nužno odmah po dolasku, ali unutar 24 sata, u nadležnu Policijsku postaju Samobor te kod GD Crvenog križa Samobor.

www.sjever.hr / grad-svetanedelja.hr
16.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.