Now Reading:
Ususret proljeću: na radost velikih i malih, Radobojski trnac zasjao novim sjajem
Full Article 2 minutes read

Ususret proljeću: na radost velikih i malih, Radobojski trnac zasjao novim sjajem

Trudom, voljom, snagom i zajedničkim radom Općine Radoboj, Javne ustanove Zagorje zeleno te članova Hrvatskog planinarskog društva Radoboj provedena je akcija uređenja sad već dobro poznatog radobojskog sadržaja, „Radobojskog trnaca“.

U svrhu pripreme za toplije vrijeme i novu bogatu sezonu, djelatnici Općine Radoboj u suradnji s Javnom ustanovom Zagorje Zeleno obavili su brojne radove na trnacu, pa su tako obrezivali voćke, čistili i uređivali staze i čišćenje i prostor oko nadstrešnice, orezivali stara stabla u trnacu te okapali perunika koje svako proljeće svojim mirisom i bogatim cvjetovima čine boravak u trnacu ugodnijim i ljepšim, a lišće je, baš kako i treba, završilo na biootpadu.

Radobojski trnac je do sad služio i za održavanje manifestacija, edukacija do društvenih okupljanja u organizaciji lokalne zajednice te Javne ustanove, sve u svrhu podizanja edukativne i rekreativne funkcije lokalne zajednice. Namjera je sačuvati autohtonu prirodnu baštinu, a time upoznati one najmlađe nekadašnjim načinom uzgoja voća, prirodnim bogatstvima radobojskog kraja i važnošću očuvanja prirode i prirodne bioraznolikosti.

U trnacu je i početna točka Planinarsko poučne staze „Putovima orhideja“ koja se prostire na 16 kilometara duge staze na Strahinjčici, a u njegovoj neposrednoj blizini je moderno odmorište za bicikliste.

Radobojski trnac danas je nezaobilazna i omiljena lokacija stanovnika Radoboja, mjesto edukacije i rekreacije, u kojem se isprepliću tradicija i moderni sadržaji te se vide snažne polazišne smjernice za budućnost i razvoj.

www.sjever.hr/ FB- općina radoboj
14.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.