Now Reading:
ZA SLATKU NEDJELJU Narančine kocke – pravo malo čudo okusa
Full Article 2 minutes read

ZA SLATKU NEDJELJU Narančine kocke – pravo malo čudo okusa

Nova nedjelja i novi recept za sve koji si volite zasladiti dan! Kao i obično, pronašli smo za vas recept za iznimno ukusnu slasticu jednostavne pripreme.

Narančine kocke kremasti su kolač u kojemu se s relativno malo sastojaka, napravi pravo malo čudo okusa. I naravno, potroši se baš sve To u osnovi znači da za cijeli kolač trebaju samo 4 jaja, od čega u biskvit idu bjelanjci, dok se od žumanjaka kuha krema.

Recept za ovonedjeljnju slasticu „posudili” smo od dobro nam poznate sjajne kuharice Sandre Gašparić, s njezine stranice recipeci.com.

Narančine kocke su i osvježavajući kolač, pogotovo ako volite naranče koje se u kombinaciji s orasima u ovom kolaču savršenu fino osjete

POTREBNI SASTOJCI

Za biskvit:
-4 bjelanjka
-200 g mljevenih oraha
-150 g šećera
-2 žlice krušnih mrvica
-1 žlica oštrog brašna

Za kremu:
-4 žumanjka
-150 g šećera
-2 vrećice vanilin šećera
-1 žlica oštrog brašna
-150 g maslaca
-sok (i korica po želji) jedne naranče

I još:
-2 naranče
-250 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA:

Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg. Potom im postepeno dodavati šećer i miksati tako dugo dok ne postane potpuno čvrtso i sjajno. Na kraju ručno umiješati orahe i krušne mrvice i sve dobro sjediniti.

Dobivenu biskvitnu masu rasporediti u lim za pečenje koji prethodno treba namastiti i pobrašniti. Neka lim za pečenje ne bude veći od 36×20 cm jer će biskvit ispasti pretanak. Peći u pećnici zagrijanoj na 180*C 25-30 minuta. Pečeni i još vrući biskvit preliti sokom iscijeđenih naranči.

Za kremu miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati sok naranče i brašno pa kremu uz miješanje skuhati ili na jako tihoj vatrici ili na pari. Kremu je potrebno stalno miješati dok se kuha. Gotova je za cca 3-4 minute. Kremu ohladiti povremenim miješanjem i paziti da se na vrhu ne stvori korica. U hladnu kremu umiksati izrađen maslac.

Preko ohlađenog i natopljenog biskvita rasporediti kremu, poravnati pa od gore staviti čvrsto ulupano slatko vrhnje. Po želji ukrasiti kriškicama naranči.

Kolač dobro rashladiti i poslužiti rezan na kocke.

www.sjever.hr/recipeci.com
13.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.