Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Današnje jutro najhladnije u ovome tjednu, ali…stiže nam južina, a znamo što to znači!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Današnje jutro najhladnije u ovome tjednu, ali…stiže nam južina, a znamo što to znači!

Neuobičajeno hladna prva polovica ožujka – često to pišemo i govorimo i vrijedi pregrmjeti još ovaj dan jer prognostičari najavljuju da sljedećeg tjedna počinje razdoblje bez jutarnjih minusa. Nadajmo se da je s tim do sljedeće zime gotovo!

Ne samo da neće biti minusa, nego će se dnevna temperatura već u utorak popeti i iznad 15 Celzijevih stupnjeva. Dakle, nova južina, nova promjena vremena, ali o tome ćemo više narednih dana.

U većini krajeva i u nedjelju će biti sunčano, najavljuju iz DH;Z-a.Na Jadranu ponegdje umjerena naoblaka, ponajprije prema otvorenom moru i u Istri.
Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu jugo.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom od -10 do -5, duž obale i na otocima između -1 i 4 °C. Najviša dnevna od 6 do 11, na Jadranu između 11 i 13 °C.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Stabilni atmosferski uvjeti uz pretežno sunčano vrijeme na području cijele zemlje podržavat će povoljne biometeorološke prilike uz koje će se većina meteoropata osjećati dobro te neće osjećati tegobe uzrokovane vremenom.

Niske temperature zraka kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima mogu stvarati probleme, pa im se savjetuje adekvatno odijevanje i izbjegavanje suvišnih napora.

www.sjever.hr/DHMZ
13.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.