Now Reading:
Obilježen Dan žena u Bedekovčini – Načelnik Ban dijelio karanfile mještankama
Full Article 1 minutes read

Obilježen Dan žena u Bedekovčini – Načelnik Ban dijelio karanfile mještankama

U općini Bedekovčina u utorak je obilježen Dan žena te je tom prilikom općinski načelnik Darko Ban, zajedno s bivšim načelnikom Bedekovčine Rajkom Vidičkom, mještankama čestitao njihov dan, dijeleći im karanfile.

Kako su poručili iz Općine, tom malom gestom pažnje podsjetili su na borbu koju su žene morale voditi kako bi ostvarile svoje temeljno pravo – jednakost s muškarcima.

– Danas slavimo ekonomska, politička i društvena dostignuća koje su žene ostvarivale kroz povijest pa sve do danas. Iako bi danas pojam jednakosti između žene i muškarca trebao biti sam po sebi razumljiv, još uvijek nailazimo na diskriminaciju, rodno uvjetovano nasilje, neravnopravnost u svim svojim oblicima te situaciju u kojima se žene i danas trebaju boriti za svoja prava i slobode. Naša je obaveza kao zajednice, svaki dan, osobito danas, jasno i glasno poručiti da je bilo kakva vrsta diskriminacije nedopustiva, a ravnopravnost, sloboda i jednakost temeljne vrijednosti koje oblikuju naše društvo – poručili su iz Općine Bedekovčina.

www.sjever.hr / www.bedekovcina.hr
08.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.