Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Vratila se zima, prognostičari najavili i snijeg!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Vratila se zima, prognostičari najavili i snijeg!

Veljača prevrtača i ove godine u potpunosti opravdava svoj naziv! Već smo uživali u danima koji su bili ne samo sunčani, već i doista topli, baš kao proljetni, ali zima se još ne da, još će biti ne toliko hladnih dana, koliko hladnih jutara.

Moramo se još malo strpjeti i otrpjeti pokoji minus, pa ćemo onda (nadajmo se) uživati u mnogima najljepšem godišnjem dobu.

Prema najavama iz DHMZ-a, danas prijepodne bit će pretežno oblačno, u Dalmaciji povremeno s kišom, a u njenoj unutrašnjosti te u sjevernim predjelima oborina na granici kiše i snijega, dok će u gorju padati snijeg. U drugom dijelu dana postupan prestanak oborine, prema večeri i smanjenje naoblake.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i olujan. Na Jadranu jaka i olujna bura, uglavnom podno Velebita s orkanskim udarima.

Jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu od 3 do 8. Najviša dnevna većinom od 5 do 10, na dalmatinskoj obali viša, a u gorju oko 1 °C.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološki prilike neće se bitnije promijeniti u odnosu na prethodni dan te će, osobito u prvom dijelu dana, ostati razmjerno nepovoljne na području cijele zemlje. Vjetar će i dalje pojačavati osjet hladnoće pa se potrebno adekvatno zaštiti. Blago poboljšanje biometeoroloških prilika očekuje se u drugom dijelu dana.

www.sjever.hr/DHMZ
27.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.