Now Reading:
I Varaždinci u panici da ne ostanu bez svoje ušteđevine!!! Gužva pred Sber bankom u centru Varaždina
Full Article 2 minutes read

I Varaždinci u panici da ne ostanu bez svoje ušteđevine!!! Gužva pred Sber bankom u centru Varaždina

Kao i širom Hrvatske i u Varaždinu je među klijentima Sber banke zavladala lagana panika da ne ostnu bez svoje ušteđevine.

Naime, ruski napad na Ukrajinu izazvao je zabrinutost diljem svijeta, a u hrvatskim gradovima stvaraju se gužve ispred ruske Sberbanke. Naime, građani strahuju za svoj novac.

Ministarstvo financija najavilo je konferenciju za medije, a javnost su o svim informacijama obavijestili Marija Hrebac, direktorica Hrvatske agencije za osiguranje depozita i viceguverner HNB-a Michael Faulend – donosi Dnevnik.hr.

-U Sberbanci Hrvatska trenutno su 69.952 klijenta od toga 69.858 klijenata je osigurano – zaštićeno sustavom osiguranja depozita – navela je Hrebac.

Navela je i da hrvatski sustav osiguranja depozita neće zakazati.

-Svi klijenti su zaštićeni u iznosu do 100.000 eura u slučaju da dođe do bilo kakve propasti banke. Čak i kada bi došlo do ozbiljnih problema, ako bi zakazali svi drugi sustavi, hrvatski sustav neće zakazati i zaštititi će financijsku stabilnost. U ovom trenutku imamo dovoljno sredstava na raspolaganju da ako dođe do najcrnjeg scenarija možemo isplatiti sve klijente do 100.000 eura, koji imaju svoje depozite u navedenoj banci – rekla je Hrebac.

U Hrvatskoj je u Sberbanci trenutno oko 3,8 milijardi kuna osiguranih depozita.

-Nema razloga za paniku – naglasila je.

No, bez obzira Varaždinci su požurili u poslovnicu Sber bank u centru Varaždina kako bi podigli svoj novac.

s.kalajdžija / www.sjever.hr / dnevnik.hr
25.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.