Now Reading:
Odlični mladi varaždinski atletičari ponovno obaraju rekorde!
Full Article 2 minutes read

Odlični mladi varaždinski atletičari ponovno obaraju rekorde!

Ove se subote u Zagrebu održalo Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke na kojem su nastupali i atletičari AK Slobode te ostvarili odlične rezultate.

Janko Kišak bio je najuspješniji pojedinac ovog natjecanja i u utrci na 60 m prepone osvojio je prvo mjesto te ponovno srušio rekord Hrvatske koji sada iznosi 8.03 s. Nastupao je i u skoku u vis gdje je sa preskočenih 178cm osvojio prvo mjesto te poboljšao svoj osobni rekord.

Zlato na 60m s preponama u ženskoj konkurenciji osvojila je Jana Koščak sa 8.57 s. Jana je nastupila i u skoku u dalj gdje je zauzela drugo mjesto s 5.70m.

Roko Farkaš odnio je uvjerljivu pobjedu u skoku u dalj s rezultatom od 7.03 m – što je potvrđena norma za mlade juniorsko prvenstvo Europe koje se održava ove godine u Jeruzalemu.

Štafeta juniorki AK Sloboda na 4x400m osvojila je drugo mjesto s rezultatom 4:05,71. Sastav štafete viceprvakinja bio je: Helena Posavec, Stella Jurak, Ana Novotni, Jana Koščak.

U skoku s motkom Luka Leščak poboljšao je osobni rekord koji sada iznosi 3.00m. Na 400m nastupali su Stella Jurak i Ronaldo Podvezanec. U skoku u vis nastupala je naša Karina Šarić, a u skoku u dalj Tea Šaško.

Vrijedi spomenuti da se Atletski klub Sloboda nalazi na drugom mjestu po broju osvojenih medalja na mlade juniorskom prvenstvu Hrvatske, iza zagrebačkog Agrama.

www.sjever.hr
21.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.