Now Reading:
INVESTICIJA VEĆA OD MILIJUN EURA Kulturni centar u Konjščini dobio uporabnu dozvolu – Načelnica Krok: Bio je to zahtjevan projekt, ali dobili smo novo središte društvenog života i novi dom za naše udruge
Full Article 3 minutes read

INVESTICIJA VEĆA OD MILIJUN EURA Kulturni centar u Konjščini dobio uporabnu dozvolu – Načelnica Krok: Bio je to zahtjevan projekt, ali dobili smo novo središte društvenog života i novi dom za naše udruge

Iz dana u dan vidljiv je napredak u općini Konjščina koja postaje sve ugodnijim mjestom za život, a tome će svakako pridonijeti i činjenica da središte općine od nedavno ima obnovljeni Kulturni centar koji će ne samo uljepšati vizuru mjesta, već će jamačno postati središtem kulturnog i društvenog života.

Nakon šest mjeseci intenzivnih radova, Kulturni je centar dobio uporabnu dozvolu i uskoro će početi s radom. Vrijednost projekta je 6,8 milijuna kuna, od kojih Agencija za plaćanja osigurava 5,8 milijuna kuna, a obveze Općine Konjščina iznose milijun kuna, no polovicu tog iznosa osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja.

Put do realizacije ovog velikog i značajnog projekta nije bio nimalo lagan, a pojavili su se i dodatni troškovi, objasnila je za Sjever.hr općinska načelnica Anita Krok.
-Primjerice, u projektu nije bio lift, tu je i uređenje okoliša Centra, a morali smo promijeniti i krov na zgradi na koju se veže Kulturni centar. Krov je i ranije prokišnjavao, a nastala su i oštećenja uslijed potresa i to se jednostavno moralo obaviti, tako da su se troškovi uvećali za dodatnih oko 800 tisuća kuna. Dakle, ukupna je vrijednost investicije veća od milijun eura – kaže načelnica Krok.

Plan je bio otvoriti Kulturni centar na Valentinovo, budući da je sv. Valentin suzaštitnik Općine Konjiščina, no zbog epidemiološke situacije otvorenje je odgođeno, pa će ostati dovoljno vremena i za kompletno uređenje okoliša i asfaltiranje parkirališta.

U Kulturnom centru prostrana je dvorana s pozornicom, galerijom i prostorijom za izvođače, dok će prostorije na katu koristiti udruge, među njima i KUD Konjščina koji će u nove prostore ući kroz desetak dana.

-Ovo će biti kulturno-turističko-informativni-centar, prostorije na katu planiramo dati na korištenje našim udrugama, a da bi sve bilo pravedno i transparentno, objavit ćemo natječaj. U četvrtak ćemo imati sastanak Povjerenstva jer ćemo objaviti i natječaj za dodjelu sredstava udrugama za 2022. godinu pa ćemo raspraviti i taj dio vezan uz prostorije u Kulturnom centru. Ne želimo da se prostor dodijeli udruzi koja možda neće raditi koliko i kako treba, već nam je cilj da to, na neki način, postane drugi dom onima koji su aktivni i pridonose društvenom životu u našoj zajednici. Načelnici drugih općina imali su neka loša iskustva, a mi ne želimo da nam se to dogodi. Ovo je vrijedan projekt, podići će standard života u našoj općini i želimo da sve bude onako kako treba – istaknula je Anita Krok dodavši da se obećanje o podizanju kvalitete života svim građanima ostvaruje i na ovaj način.

Obnovljeni Kulturni centar zasigurno će postati novo omiljeno okupljalište mještana, na radost načelnice i svih onih koji su sudjelovali u ovom zahtjevnom, hvalevrijednom projektu, a njegovo će se otvorenje upriličiti čim to dozvoli epidemiološka situacija.

a.kučić/sjever.hr
16.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.