Now Reading:
Održana skupština tamburaškog orkestra “Črni Tomaši” iz Lobora – Načelnica Jembrih: Udruge su najveće bogatstvo života naše općine
Full Article 2 minutes read

Održana skupština tamburaškog orkestra “Črni Tomaši” iz Lobora – Načelnica Jembrih: Udruge su najveće bogatstvo života naše općine

Tamburaški orkestar “Črni Tomaši” iz Lobora održao je svoju redovnu godišnju skupštinu, kojoj su osim članova društva prisustvovali uvaženi gosti, prijatelji i donatori društva, predstavnici srodnih udruga s područja Općine Lobor te načelnica Lobora Ljubica Jembrih.

Nakon otvaranja skupštine iscrpno izvješće o radu udruge podnio je predsjednik Dragutin Adanić koji je tom prilikom naglasio kako je društvo tijekom godine odradilo 35 vježbi tamburaškog orkestra, organizirali su tri samostalna koncerta u Loboru, zabilježili dva nastupa tamburaškog kvarteta Črnih Tomaša i još dva nastupa tamburaškog orkestra; na 52. tradicionalnoj manifestaciji Dani kajkavske riječi Zlatar i na 25. Smotri tamburaških orkestara i sastava KZŽ na platou pored svetišta Majke Božje Gorske u Loboru.

Financijsko izviješće za proteklu godinu članovima je prezentirao tajnik tamburaškog orkestra Matej Sambolek, dok je blagajničko izvješće podnio blagajnik udruge Stjepan Adanić. Sva izvješća članovi udruge s pravom glasa, jednoglasno su podržali, kao i plan rada i financijski plana za 2022. godinu.

Načelnica općine Lobor Ljubica Jembrih uputila je čestitke i riječi pohvale za rad i uspjehe tamburaškog orkestra “Črni Tomaši”.

– Udruge su najveće bogatsvo života Lobora te se malo koja Općina može pohvaliti toliki brojem aktivnih udruga kao naša – rekla je načelnica Jembrih.

Na kraju službenog dijela skupštine riječ su dobili uvaženi gosti Mirko Kuharić, predsjednik Viteškog Društva Svetog Križa Lobor, a u ime donatora govorio je vlasnik tvrtke “Elektro Pozaić”, Darko Pozaić koji je istaknuo da mu se sviđa rad i funkcioniranje tamburaškog orkestra te kako su nastupi na međunarodnoj i domaćoj razini dokaz da se u društvu radi kvalitetno i dobro.

www.sjever.hr / foto: Facebook Črni Tomaši

07.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.