Now Reading:
Zagorje oborilo crni rekord – župan Kolar: Možemo se samo nadati da je ovo vrhunac. Hvala svima u zdravstvenom sustavu koji i dalje daju svoj maksimum!
Full Article 2 minutes read

Zagorje oborilo crni rekord – župan Kolar: Možemo se samo nadati da je ovo vrhunac. Hvala svima u zdravstvenom sustavu koji i dalje daju svoj maksimum!

Krapinsko-zagorska županija u petak je prema broju zaraženih oborila crni rekord. Naime, u 24 sata zabilježena su čak 643 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba. Rečeno je to na press konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite, a župan Željko Kolar naglasio je kako preostaje jedino nadati se da je ovo vrhunac.

Unatoč rekordnom broju zaraženih, ima i dobrih vijesti, a to je da broj hospitaliziranih ne raste zbog čega je Kolar najavio da bi se krajem idućeg tjedna covid odjel u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice gdje se trenutno nalazi 6 pozitivnih pacijenata mogao zatvoriti.

Medicinskim sestrama u Općoj bolnici Zabok dat ćemo ispomoć kako bi se oni ponovno reorganizirali i krenuli s operativnim dijelom i prijemom pacijenata koji su odgođeni – poručio je Kolar osvrnuvši se i na gužve zbog povećanog broja testiranja što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Kako bi se rasteretio sustav, a cijepljenje bilo dostupno svim zainteresiranim građanima, utorkom i četvrtkom odvijat će se popodne, subota će i dalje ostati dan za cijepljenje, a radno vrijeme ponedjeljkom, srijedom i petkom radno vrijeme ostat će isto, od 7 do 14 sati.

Hvala svima u sustavu zdravstva koji i dalje daju svoj maksimum u liječenju naših sugrađana. Jedino se možemo nadati da je ovo sada vrhunac i da će od sljedećeg tjedna broj novooboljelih padati – naglasio je župan dodavši kako i cjelokupna situacija oko prelaska nekih škola i razrednih odjeljenja na nastavu prema modelu C stvara jedan zatvoreni krug, probleme prijevoznicima koji ne voze i ne ostvaruju prihode, ali i Županiji u organizaciji sustava i adekvatnom odgovoru na pandemiju.

tklopotan / www.sjever.hr
21.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.