Now Reading:
I policija se oglasila o uhićenjima u lepoglavskoj kaznionici: višemjesečnom istragom obuhvaćeno petero ljudi
Full Article 2 minutes read

I policija se oglasila o uhićenjima u lepoglavskoj kaznionici: višemjesečnom istragom obuhvaćeno petero ljudi

Kao što smo izvijestili u četvrtak, policija i USKOK uhitili su i osumnjičili više osoba zbog sumnji da su Amiru Mafalaniju, osuđenom zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, te Armendu Musliuju, osuđenome zbog otmice i ubojstva sina direktora slovenskoga Petrola, Juraja Bajde, u zatvor u Lepoglavu dostavljali mobitele, SIM kartice i USB stickove.

Pristiglo je i službeno priopćenje PU varaždinske u kojem stoji:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i službenicima pravosudne policije, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su 20. siječnja 2022. godine višemjesečno kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca u dobi od 55, 50, 40 i 44 godine s prebivalištem, odnosno boravištem na području Varaždinske županije te ženom starosti 65 godina s prebivalištem na području Grada Zagreba.

Muške osobe starosti 55 i 50 godina sumnjiči se da su kao zaposlenici Kaznionice u Lepoglavi, u dužem vremenskom razdoblju, na traženje odnosno na poticaj muških osoba starosti 40 i 44 godine, koji su u Kaznionici u Lepoglavi na izdržavanju kazne zatvora, nedozvoljeno unosili ili omogućavali nenadzirani unos u prostorije Kaznionice raznih predmeta, odnosno mobitela, SIM kartica, optičkih medija i drugih predmeta, čije je korištenje zatvorenicima u prostorijama Kaznionice u Lepoglavi zabranjeno, nakon čega su unijete predmete, od kojih je dio prethodno dostavljen od strane osumnjičene ženske osobe, predavali istim zatvorenicima.

Osumnjičenici su nakon dovršetka dokaznih radnji, koje su uključivale pretrage stanova, vozila, i prostorija unutar Kaznionice u Lepoglavi uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice PU zagrebačke.

www.sjever.hr
21.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.