Now Reading:
Slovenija uvela nova pravila – Karantena se neće skratiti testiranjem nakon prelaska granice
Full Article 2 minutes read

Slovenija uvela nova pravila – Karantena se neće skratiti testiranjem nakon prelaska granice

Kako prenosi portal poslovni.hr, u Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 6012 novih zaraza koronavirusom, uz najviši postotak pozitivnih testova do sada. Od 10.299 PCR testiranja bilo je 6012 pozitivnih rezultata, odnosno 58,4 posto, a broj novozaraženih je skoro dvostruko veći nego prije sedam dana kad ih je bilo 3360.

U bolnicama je trenutno 514 covid pacijenata, od kojih je 154 na intenzivnim odjelima. Umrlo je još pet pacijenata, čime se broj preminulih od početka epidemije povećao na 5696.

Samim time slovenska vlada promijenila je uvjete za ulazak u zemlju za one koji nisu cijepljeni, ni preboljeli covid i nemaju negativan test, pa oni karantenu nakon ulaska više neće moći privremeno prekinuti negativnim testom.

Zbog skraćivanja kućne karantene s deset na sedam dana ukida se mogućnost prijevremenog prekidanja karantene s negativnim PCR testom, a osoba koja se nakon prelaska granice uputi u karantenu morat će kod kuće biti izolirana punih sedam dana, objavio je vladin ured za komunikacije.

Bez odluke o obveznoj karanteni u Sloveniju i dalje mogu ulaziti oni koji se cijepljeni potrebnim dozama, oni koji su preboljeli covid-19 ili imaju negativan test na koronavirus.

sjever.hr / poslovni.hr

17.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.