Now Reading:
Ivanec dobio svoj kartozid koji će služiti kao putokaz građanima i planinarima, Batinić: S Ivanščicom u fokusu brendiramo Ivanec kao planinarski grad!
Full Article 2 minutes read

Ivanec dobio svoj kartozid koji će služiti kao putokaz građanima i planinarima, Batinić: S Ivanščicom u fokusu brendiramo Ivanec kao planinarski grad!

Karta dimenzija 5×3 metara istaknuta na pročelju Kina Ivanec zasigurno će postati nova turistička atrakcija doprinoseći promociji i brendiranju Ivanca kao Planinarskog grada. Prikaz karte administrativnog područja Grada Ivanca donacija je Državne geodetske uprave, a kartozid je svečano otkriven u utorak na Kinotrgu Ivanec.

Gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić kazao je kako će ovaj kartozid služiti prvenstveno sugrađanima, a potom i svim izletnicima koji dođu radi šire orijentacije u prostoru.

– Nama je to posebno zanimljivo radi brendiranja grada Ivanca kao planinarskog grada gdje je u fokusu i same karte i kartozida i planina Ivanščica i okolni vrhovi – rekao je Batinić istaknuvši dobru suradnju s katastrom i Geodetskom upravom, jer kako ističe, bez riješenih zemljišnih knjiga nema investicija.

-Nadam se da će naši najmlađi u vrtićima dobiti kartopod kako bi od malih nogu učili i orijentaciji u prostoru jednako kao i orijentaciji u samom životu – kazao je Batinić.

Sam gradonačelnik, kao šumar po struci, dodaje kako je u šumi lako zalutati te kako će svakome tko stane pred ovaj kartozid biti jasno gdje se nalazi i u kom smjeru može krenuti te ih sve uputio na Ivanščicu.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek složio se s gradonačelnikom Batinićem rekavši kako će ova karta osim za orijentaciju biti od velike koristi planinarima.

-Ova karta je mala promidžba, a s ovim kartozidima smo ušli u Guinnesovu knjigu rekorda postavivši najveću kartu na svijetu na Dubrovačke zidine – izjavio je Šantek te poručio kako je trenutno najvažniji projekt Geodetske uprave višegodišnji program katastarskih izmjera građevinskih područja Hrvatske na šest tisuća hektara građevinskog područja, a rješavanje tih imovinsko-pravnih odnosa privući će investitore.

abrkic/sjever.hr
11.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.