Now Reading:
Župan Stričak sa zamjenicom na tradicionalnom podnevnom dočeku u Vidovcu: Vjerujem da ćemo sve probleme ostaviti u ovoj godini i u duhu zajedništva ući u novu!
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak sa zamjenicom na tradicionalnom podnevnom dočeku u Vidovcu: Vjerujem da ćemo sve probleme ostaviti u ovoj godini i u duhu zajedništva ući u novu!

Tradicionalan podnevni doček ponovno je zaživio u Vidovcu. Lani je zbog pandemije koronavirusa ispraćaj stare godine bio odgođen, a ove se godine uz pridržavanje svih epidemioloških mjera okupio se velik broj mještana.

Iznenađen dobrim odazivom bio je i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić koji je naglasio kako je organizacija usklađena sa svim uputama Nacionalnog stožera.

-Mislim da će se ljudi dobro zabaviti u Vidovcu. Kao što to i tradicija nalaže pripremili smo kobasice, kuhano vino, i naravno nezaobilaznu vidovečku sarmu. Vjerujem da će ova podnevna zabava kod nas trajati do navečer kao što je to bilo i prijašnjih godina – rekao je Hranić te uputio pohvalu svim vidovečkim udrugama koje su se rado odazvale.

-Neki su pripremili kolače, neki kuhano vino, svoje vino donijeli su i vinogradari, a gospođa Cafuk pripremila sarmu s poznatim Vidovečkim zeljem koje je zaštićeno na europskoj razini. Sve je to pod kapom našeg Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma i zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos da ove godine uspijemo realizirati ovaj doček – dodao je načelnik.

Na popodnevni doček stigao je i varaždinski župan Anđelko Stričak sa svojom zamjenicom Silvijom Zagorec.

– Doček Nove godine u podne postalo je dijelom tradicije. To je dobro, kako zbog starijih osoba, tako i zbog naših najmlađih, da se i oni razvesele i da u tom duhu zajedništva uđemo u novu 2022. godinu. Vjerujem da od nove svi očekuju da im se ispuni sve što im se nije ispunilo u ovoj godini te da svi problemi koji su ih tištili nestanu – izjavio je župan Stričak.

-Nastavlja se jedna lijepa tradicija ovdje u Vidovcu kojom na simboličan način ispraćujemo godinu na izmaku. Vjerujem da će iduća godina biti mirnija i bolja i sa puno manje izazova – poručila je zamjenica Zagorec zaželjevši svima puno zdravlja, vjere i osobnog zadovoljstva.

abrkic/sjever.hr
31.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.