Now Reading:
Podignuta zastava „Međimurje – Europska regija sporta 2022“ – Posavec: Ajmo pokazati cijelom svijetu da će Međimurje opravdati titulu i promovirati se na najbolji mogući način!
Full Article 4 minutes read

Podignuta zastava „Međimurje – Europska regija sporta 2022“ – Posavec: Ajmo pokazati cijelom svijetu da će Međimurje opravdati titulu i promovirati se na najbolji mogući način!

Nadolazeća 2022. za Međimursku je županiju iznimno važna godina – Međimurje će cijelu godinu ponosno nositi titulu Europske regije sporta, a tim je povodom u petak ispred zgrade Međimurske županije podignuta zastava „Međimurje – Europska regija sporta 2022“.

Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja se kandidirala i osvojila ovu prestižnu titulu. Veliko je to priznanje svim međimurskim sportašima, rekreativcima, volonterima, sportskim djelatnicima i entuzijastima za njihov trud, predanost, rezultate i dugogodišnji rad u sportu.

Župan Međimurske županije, Matija Posavec kojem je zastava uručena početkom ove godine, a koja će se isticati na svim sportskim događanjima u Međimurskoj županiji naredne dvije godine, istaknuo je da je Međimurje tu titulu i zaslužilo jer je najsportskija županija u Republici Hrvatskoj.
-Na 730 kvadratnih kilometara imamo 426 udruga, imamo više od 15 tisuća registriranih sportaša, više od 6 tisuća aktivnih nogometaša, što znači da na svakih 18 stanovnika dolazi jedan nogometaš. Imamo fenomenalne pojedince koji ostvaruju vrhunske rezultate, uz pomoć obitelji, trenera, predsjednika klubova i vaših mentora – kazao je Posavec te dodao da je Međimurje najsportskija regija i u smislu sportske rekreacije.

Župan je istaknuo i da se sustavno radi sa svim generacijama te da je Međimurska županija jedna od rijetkih koje imaju Olimpijadu dječjih vrtića, a uz rad s djecom i sportske škole organizirane u raznoraznim sportovima, radi se sa seniorima pa i s umirovljenicima kroz niz europskih projekata.
Posavec je podsjetio i na preventivne programe preko županijskog Zavoda za javno zdravstvo i ostalih udruga i organizacija koje se bave preventivom.
-Uz sve one vrijednosti koje imamo, uz karakter naših ljudi, sport je nešto na čemu moramo bazirati i naše vrijednosti i našu promociju diljem Hrvatske, Europe i svijeta – rekao je Posavec i poručio:
-Ajmo pokazati cijelom svijetu da je doista Međimurje opravdalo i da će opravdati titulu Europske regije sporta i promovirati se na najbolji mogući način!

Na podizanju zastave bila je i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.
-Mislim da ste najzaslužniji vi sportaši, vaši treneri i čitava svita ljudi koja stoji iza vas, ali ne smijemo umanjiti ni značaj roditelja koji su vam sigurno najveća potpora u svemu tome. Hvala vam što uvijek i u svakoj prilici, na svim natjecanjima i smotrama, promovirate ime Grada Čakovca ili Međimurske županije – rekla je Cividini.

Godina 2022. je iznimno važna za nas, godina priznanja cijele Europe da Međimurje živi sport, da živi zdravo, rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljaić.

-Svakako za nas sportaše to je velika čast i obaveza i nadam se da ćemo to i opravdati. Uvijek naglašavam da ste vi, sportašice i sportaši, najbitniji. I mi koji vas podržavamo smo bitni, ali vi ste ti koji branite boje svojih klubova i našeg Međimurja – poručio je Kljaić.

A među tim bitnim, najbitnijim i najuspješnijim međimurskim sportašima je Filip Ude, ambasador Međimurja kao Europske regije sporta koji je, uz Antoniju Ružić i Luciju Lesjak, podigao zastavu ispred zgrade Međimurske županije.
-Nadam se da će se sve s tim covidom smiriti, pa da možemo mi sportaši normalno trenirati i odlaziti na natjecanja – kazao je Ude zahvalivši svima koji su dali svoj doprinos u nastojanjima da Međimurje ponese laskavu titulu.

Sport i aktivni odmor kao dio turističke ponude imaju sve značajniju i zapaženiju ulogu, a zahvaljujući geografskom položaju i klimatskim uvjetima, Međimurje je pogodno za turizam, posebice sportski. Međimurje je pozicionirano kao kvalitetna cikloturistička destinacija na hrvatskom tržištu, a titula Europske regije sporta omogućuje i dodatna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture.

a.kučić/sjever.hr
31.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.