Now Reading:
Veliki projekti kucaju na vrata – župan Posavec: Pred nama je puno izazova, no spremni smo iskoristiti svaku priliku!
Full Article 2 minutes read

Veliki projekti kucaju na vrata – župan Posavec: Pred nama je puno izazova, no spremni smo iskoristiti svaku priliku!

Kraj godine prilika je za osvrt na prethodnu koja je u Međimurskoj županiji bila poprilično uspješna. Unatoč lokalnim izborima i pandemiji, župan Matija Posavec vjeruje da su uspjeli realizirati sve što su na početku 2021. godine i zacrtali te da su ispunili sva očekivanja građana. U sljedećoj godini očekuje ih mnogo posla i izazova, no i mogućnosti koje će, kako kaže, znati iskoristiti.

Kako je naglasio, uz realizaciju velikog broja planiranih kapitalnih investicija, Međimurska županija je bila usmjerena prema građanima, a zadržali su i visok stupanj socijalne osjetljivosti te mjere poput financiranja udžbenika, prijevoza i stipendiranja, a sa svim tim planiraju nastaviti i iduće godine.

-Izdržali smo proračunsku godinu i realizaciju svih projekata koji su bili vezani uz bolju zdravstvenu skrb, bolje obrazovanje i ulaganja u sve ono što je ingerenciji lokalne samouprave. Neki procesi išli su nešto sporijim tempom, poput cestogradnje i onih projekata koji nisu u našoj nadležnosti – poručio je Posavec dodavši kako se nada da će s punim optimizmom i snažnom energijom krenuti u 2022. godinu.

U idućoj godini Međimursku županiju očekuje puno mogućnosti, ali i izazova, no kako kaže Posavec, svaku će priliku znati iskoristiti i planiraju ulagati u svako područje, od zdravstva, obrazovanja, infrastrukture pa do kulturne baštine.

Tako će u narednom razdoblju krenuti projekti rekonstrukcije abdominalne kirurgije, izgradnje Zavoda za javno zdravstvo i energetske obnove Županijske bolnice Čakovec.

-Nakon toga krećemo s obnovom neurologije, pedijatrije, odjela transfuzijske medicine i kliničko -biokemijskog laboratorija, a želimo izgraditi i Centar palijativne skrbi – rekao je Posavec i naglasio kako neće zaboraviti ni obrazovanje.

U 2022. godini i dalje će se ulagati u izgradnju škola, sportskih dvorana, gradit će se i novi Centar za odgoj i obrazovanje, slijedi i daljnja revitalizacija Starog grada Zrinski i izgradnja interpretacijskih centara u Donjem Vidovcu, Donjoj Dubravi, Murskom Središću i Štrigovi i veliki, nacionalni infrastrukturni projekti kao što su brza cesta Čakovec – Varaždin i brza pruga od Kotoribe do Zagreba.

-I dalje ćemo ulagati u Centar znanja Međimurske županije kako bismo privukli nove investicije i nadam se da će sve to imati utjecaj na kvalitetu života u Međimurju – zaključio je čelni čovjek Međimurske županije.

tklopotan / www.sjever.hr
28.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.